Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:hallu
Alue:Studiotyöskentely
Aihe:Mikä tietokone-audiokortti-softa yhdistelmä hankittavaksi?
Aika:09.11.2014 17:16   (muokattu 09.11.2014 17:18)
jii-koo: Pitäis hankkia kotistudioon laadukas äänityssysteemi, joten..
 
Olisko ehdotuksia mikä tietokone ja äänikortti kannattais hankkia ja mikä olis joku hyvä softa jolla vois äänittää, miksata ja masteroida julkasukelposta kamaa.
Eli "pro-tason" laitteet sais olla ettei ainakaan niiden syyks voi laittaa jos työnjälki on huonolaatusta.
 
Kokonaisbudjetti on noin 2000-3000 € mut tietysti halvemmatki vois olla.
 
En ite ymmärrä esim. noista äänikorteista mitään ku toiset maksaa 90 euroa ja toiset 4000 euroa ja toiset sopii yhteen jonkun koneen ja softan kanssa mutta jonkun ei, niin en oikein tiedä, että mitä täs kannattais hankkia.
Mut sisäänmenoja nyt toki vois olla jonkin verran että saan esim sähkörummuista jokasen rummun erikseen
 
Vai olisko fiksua esim hankkia joku Tascam DP-32 tallennin, jolla sit pystyy siirtää vaik raidat macille ja hoitaa miksauksen ja masteroinnin sillä?

 
Sähkörummut ilman muuta midinä. Itselläni on käytössä Superiordrummer plgi jolla sähkörummut äänitetään yhdeksi midiraidaksi, mutta drummerissa on oma mikseri rumpuja varten jossa voi jokaisen rummun säätää erikseen ja panoroida ja mikkityypin ja mikin paikan (virtuaalinen ja mallinnettu toki) säätää erikseen, niin jos sähkörummut kelpaa niin tuo on pätevä työkalu. Akustisiin rumpuihin tarvitset paljon sisäänmenoja ja kasan mikrofoneja, hyvän tilan ja taitoa.
 
Tlla sun budjetilla voisi ajatella, että aika pätevä paketti voisi olla alumiini iMac 27 tuumaa ja hyvä motun kortti käytettynä (torilla oli neljällä sadalla semmoinen kun itse himoitsin). Lopuilla rahoilla sitten softat Logic pari sataa tai jotain ja superiordrummer. Siinäpä kaikki mitä tarvitset (esimerkiksi joku yleiskäyttöinen laajakalvo konkka vaikkapa AIR fatboy maksaapi satkun ja on ihan hyvä). Nuilla pitäisi julkaisukelpoista kamaa syntyä jos taidot riittää.
 
E: niin no eihän rumpublugit ja halpa konkka mitään prookamaa edusta:-) unohdin. No iMac ja motu ovat ainakin proota jos mikä ja kyllä Logic proille kelpaa, vaikka tuntuvat enemmän sitä protoolsin sekvensseriä suosivan.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=16&t=225327