Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:mega
Alue:Keskustelua raskaammasta musiikista
Aihe:Scapes "One: Unseen: One" 1.12.14
Aika:24.10.2014 07:39
SCAPES TUNNELMOI "ONE: UNSEEN: ONE" -ESIKOISELLAAN 1.12.2014
 
Seitsemän vuotta Olli Pirkkasen mielessä kaikessa rauhassa matalalla lämmöllä kypsytetty Scapes on vihdoin valmis julkaisemaan debyyttialbuminsa joulukuun 1. päivä niin ikään kotimaisen toimijan Nihil Ultran avustuksella. Yhtyeen perimmäisenä haluna on ollut luoda ajatonta ja tunnelmallista metallia, joka on niin dynamiikaltaan kuin tekstuureiltaan runsasta. Kappaleissa kuullaankin sulassa sovussa niin rauhallisia akustisia osuuksia kuin eeppisiä ja raskaan jyrääviä äänimaisemia, joista Paradise Lostin, Candlemassin, Borknagarin, Opethin tai Ulverin kaltaiset yhtyeet ovat tulleet tunnetuiksi.
 
"Funeral Feastin ja muiden bändien kanssa on tullut veivattua jo melko pitkään pääasiassa ääriosaston metallia. Takaraivossa on kuitenkin aina kutitellut toive "omasta lapsesta" eli vahvoilla laulumelodioilla varustetusta tunnelmallisesta metallista, johon on sekoitettu vähän mukaan akustisia juttuja. Biisejä on tullut tehtyä pöytälaatikkoon pikkuhiljaa ja Faerghailissa Murtojärven Tuomaksen kanssa soittaessa huomasin, että häneltä löytyy myös vastaavaa kamaa, joten alettiin työstää biisejä ja kasaamaan bändiä. Osa debyyttilevyn biiseistä onkin Murtojärven käsialaa ja hän oli myös levyn teossa mukana, vaikka jättäytyikin lopulta pois Scapesin kokoonpanosta henkilökohtaisista syistä. Levyn kasaamisessa meni pitkään ihan elämästä ylipäätään, mutta nyt se on vihdoin valmis ja se myös kuulostaa elävältä.", yhtyeen moottori ja sielu Olli Pirkkanen kertoo.
 
Sukella levyn tunnelmaan kuuntelemalla ja katselemalla Doomscapes-sanoitusvideo osoitteessa http://youtu.be/s4dy3zPqC2U
 
Albumia juhlistetaan keikalla yhtyeen kotikaupungissa Raumalla 12.12. Ravintola Kalliohovissa yhdessä Black Sleepin kanssa.
 
ONE:UNSEEN:ONE -BIISILISTA
1. Caring Is Gone
2. Unseen Infinite
3. A Song on a Mountain
4. The Melancholy Cycle
5. Devil May Dare?
6. Every Waking Dawn
7. Doomscapes
 
KOKOONPANO
Olli Pirkkanen - laulu, rummut & kitara
Iiro Gustafsson - basso
Juho Savikurki - rummut (keikat)
Tomi Reunanen - kitara (keikat)
 
DISKOGRAFIA
One: Unseen: One (Nihil Ultra 2014)
 
https://www.facebook.com/scapesband?fref=ts
Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=44&t=225103