Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Pop Corn
Alue:Tietokoneet ja musiikkiohjelmat
Aihe:AsusTP500LA -kokemuksia?
Aika:20.10.2014 19:12
WanhaWetäjä: riittääkö Win 8.1:n oma Defender virustorjunta ja palomuuri?
 
Palomuuri riittää kyllä. Virustorjuntakin riittää periaatteessa "pyhäkoulukäyttöön" ja jos asentelee ainoastaan tunnettuja ja luotettavaksi tiedettyjä ohjelmia. Mutta jos on vähänkin taipumusta tutkimusmatkailuun, asentaisin mielellään hiukan tukevamman virustorjunnan, esim. ilmaisen Avastin.
 
mikä selain on turvallisin/paras/nopein tänä päivänä?
 
Vähän vastaava kysymys kuin mikä on paras käyttis, eli mielipiteet jakaantuu. Itse käytän Firefoxia koska siihen saa niin hyviä lisäosia mitä ilman en enää tulisi toimeen, vaikka kyllä IE ja Chromekin koneelta löytyy. Ihan hyviä kaikki.
 
Ja mikä on helpoin tai järkevin tapa siirtää kuvat, musa, käyttäjätilit, s-posti etc Macista Winukkaan? Kuvat on suurelta osin RAW-muodossa, videot lienee sellasta muotoa että pitää konvertoida eri formaattiiin, iMoviella tehty.
Tarkoitus olis tyhjentää Macin SSD, tehdä siitä ensin klooni ulkoiselle levylle, eikö ne tytön osastot voisi onkia sitten sieltä?

 
Helpoin tapa siirtää tiedostoja (kuvat, musiikki, videot, asiakirjat jne.) lienee kopioida ne ulkoiselle kovalevylle. En oikein ymmärrä mitä tarkoitit tuolla käyttäjätilin siirrolla...? -ei niitä voi oikein siirrellä.
 
Jos kysymyksessä on esim. palveluntarjoajan POP3/IMAP sähköposti, niin siirto tapahtuu luomalla sähköpostiohjelmaan uusi tili, johon annetaan palvelimen tiedot (saapuvan ja lähtevän postin palvelintiedot) sekä kirjaustiedot (käyttäjänimi ja salasana). Jos et tiedä näitä niin ne saa nettifirmalta.
 
Nettisähköposteja taas käytetään selaimella ihan niin kuin Macilläkin (gmail, Hotmail (live) jne..). Tosin voihan nekin lisätä erilliseen sähköpostiohjelmaan tileiksi, jos haluaa.
 
Mitä tulee videoihin, riippuu taas ihan siitä mitä tiedostoformaatteja kukin ohjelma tukee, joten konvertoiminen lienee jopa tarpeetonta, mutta siihen kyllä löytyy myös tarvittaessa ohjelmia.
 
Mä en lähtisi kloonaamaan sitä Macin SSD-levyä, ihan vaan siis kopioisin ne tärkeät tiedostot sieltä ulkoisella kovalevylle. Kannattaa toki varmistaa että kaikki tärkeä on tallessa, ennen kuin sitten tyhjentää sen Macin levyn.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=33&t=224980