Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Sami_T
Alue:Livetoiminta
Aihe:Digitiskien cat-kaapelivaatimukset
Aika:15.10.2014 20:35   (muokattu 15.10.2014 20:52)
Et oo ihan väärässä. Joidenkin vehkeiden kohdalla on speksattu letkun maksimipituudeksi 80 m ja mä ehkä pysyisin siinä jos vaan on mahdollista. FTP on vähän vanha ilmaus, nykyään sanotaan joko U/FTP tai S/FTP (folion lisäksi palmikkosuojattu). Mutta ton kaapelin lisäksi myös käytettävät RJ45-liittimet pitää olla CAT6-liittimiä ja CAT6-speksissä määritetään suht tarkkaan esim. se että kuinka paljon johtimia saa kuoria ennen liitintä. Missä kannattaa olla tarkkana.
 
Nykyisistä keikkamiksereistä valtaosa toimii satamegasena perus-CAT5:lla mutta tilanne tuntuisi olevan nopeasti muuttumaan päin.
 
Mulla on se näppituntuma että valtaosa mikserivalmistajista speksaa nimenomaan suojattua kaapelia. Ja vaikka speksaisikin suojaamatonta niin jos se onkin suojattua niin ei siitä pitäisi ainakaan haittaa olla.
 
Ammattimies laittaa etherconit.
 
Ja ammattimies myös mittaa _sähköisen kytkennän lisäksi_ sen valmiin kaapelin jollain asiaankuuluvalla vehkeellä että siitä oikeasti hurahtaa läpi se mitä pitää.
 
Me esim. ostettiin tällänen:
http://www.blackbox.fi/fi-fi/fi/1315/13218/NaviTEK-II
 
Vaikka tuo vehje ei nyt mitään ultimaattista parhautta oo niin tosta saa jo riittävän datan siitä että tekeekö se letku meidän alan hommissa sitä mitä pitää vai ei.
 
Ei pysty oleen ylistämättä (vieläkin) Sommer Cablen hybridiletkuja. Meillä on käytössä Monocat Power 212:aa, siinä menee 2xCAT, 2xDMX (tai analogiääni) ja 3x2,5 mm sähköletku samassa johdossa. On sitten erittäin hyvä. Jos toi ei riitä niin Sommer Cablelta löytyy vähän rouheampaakin kaapelia.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=50&t=224993