Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:iec
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Epiphone vai Fender ekaksi sähkökitaraksi?
Aika:15.10.2014 09:47   (muokattu 15.10.2014 09:54)
73nd3r: Jos vaan mitenkään mahdollista, niin satsaa hiukan enemmän kuin halvimpiin malleihin.
 
Stratomallin kitara tremoloineen on paljon hankalampi saada oikeisiin säätöihin kuin Lespamallinen, ja sillä on aloittelijalle merkitystä jos ostaa sellaisesta nettikaupasta joka lähettää kitarat tehdaspaketeissa eli säätämättöminä.
 
Jos käytetty on millään tavoin mahdollinen, niin mnetin torilta vois löytyä peli joka olis valmiiksi jo säädetty. Jos ei, niin viidenkympin paikkeilla heiluva käyttöönottosäätö ammattilaisella on todella hyvin satsattua rahaa.
 
Tähän sama.

 
Hyviä pointteja näissä vastauksissa.
 
Eräs huomionarvoinen asia on myös skaala ja kaulaprofiili. Verkkokaupasta ostettaessa on vaikea kokeilla minkälainen kitara tuntuu luontevimmalta omiin käsiin ja kaikki yleistykset eivät pidä paikkaansa kaikkien kohdalla, kuten esimerkiksi se että lyhytsormisen pitäisi valita ohutkaulainen kitara. Kannattaisi ihan oikeasti käydä kokeilemassa kitarakaupassa erilaisia kitaroita ja ei ehkä ostaa heti ensimmäisellä käyntikerralla sitä kitaraa.
 
Yleensä suurimmat virheet on tulleet siinä kun on haksahdettu halpaan tarjoukseen (sopivuudesta välittämättä) tai sitten on vain niin kova kitarakuume, että ostaa äkkiä parhaimmalta näyttävän kitaran. Suosittelen testaamaan halvimmasta päästä ainakin 25,5" skaalaisista Yamahan Pacificaa (iso otelaudan radius) ja Squieria (pienempi radius). Squierilta Classic Vibe on omien testien perusteella aika hyvä hinta-laatu-suhteeltaan. 25" skaalaisista PRS SE-mallit voisivat olla hyviä vaihtoehtoja käytettynä. 24,75" skaalaisista kannattaa harkitaTokain ja Epiphonen LP tai SG-mallisia kitaroita.
 
Aluksi voisi vaikka pyytää kitarakaupan myyjää esittelemään erilaisia vaihtoehtoja ja kokeilla niitä sitten vuoron perään. Aika nopeasti pystyy karsimaan sopimattomimman vaihtoehdon pois ja keskittyä vertailemaan vaikka kahta parasta kandidaattia. Myyjät ovat todellakin juuri sitä varten, että heidän ammattitaitoaan käytetään apuna kitaran valinnassa. Ja fiksu myyjä kyllä tietää, että asiakas tulee uudelleenkin jos saa hyvää ja asiantuntevaa palvelua...
 
EDIT: Jos ketjun aloittaja kertoisi missä päin Suomea asuu, voitaisiin neuvoa mihin kitarakauppaan kannattaa suunnata ihan ensimmäiseksi. Oulusta voisin suositella Kitarapajaa. Tosin sieltä voi olla hankala löytää alle 400 euron kitaroita, mutta myyjät ovat todella ammattitaitoisia. Varmasti auttavat aloittelijoita vaikka heillä ei olisikaan tarjota kitaraa aivan alimpiin hintaluokkiin.
 
-iec
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=224981