Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Yallup
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Kuinka erottaa aito Gibson les paul ja kiinalainen väärennös?
Aika:10.10.2014 12:14
Tuskin feikissä on oikea AA-vaahterakansi, joten se on vain kuva lakan alla. Reunoista voi tiirailla, osuuko kohdalleen.
 
Nupit pitäisi olla kanteen nähden suorassa, vaikka kansi aaltoilee. Siis potikat eivät ole mahonkirunkoon nähden suorassa aidossa stankussa, vaan myötäilevät kantta. Niitä kannattaa pyöritellä. Jakki on myös varsin tiukka.
 
Les Paul model-tekstiä pitää tsiikata tarkkaan. Aidossa kirjaimien viiva vaihtelee. Esim "Paul" sanan L-kirjaimen oikea puoli on ohuempi kuin vasen ja viiva päättyy terävään piikkiin. Feikeissä teksti saattaa olla tasapaksua.
 
Kaularaudan peitelevyssä ei saa lukea lespaul tai gibson, eikä se voi olla tyhjäkään. Jos on kaksi ruuvia, sillan puoleinen pitää olla yhtä tiukassa ja suorassa kuin lapapää. Feikeissä ei ole yleensä pyöreää reikää kaularaudalle vaan ura, jonka vuoksi ruuveja on kolme tai ruuvi on vinossa/pyörii tyhjän päällä. Jos mahdollista, avaa peitelevy ja tsekkaa raudan kolo. Se on vain hieman lyhyempi kuin peitelevy ja mutterin alla oleva rikka pitää olla puolikuun muotoinen. Ei ainakaan pyöreä eikä saa puuttua kokonaan.
 
Nauhat eivät saa tulla kaulan bindauksen yli kokopaksuisina ja ne pitää olla hieman lyhemmät kuin kaulan leveys.
 
Jos alkuperäinen laukku puuttuu, sen pitäisi hälyttää. Kannattaa tutkia laukun rakenne ja sen tuoksu - kuten itse kitarankin. Uutena tuoksu on varsin voimakas molemmissa.
 
Jos kitara on käytetty, siinä pitää olla myös käytön merkkejä. Naarmuja plektrasta, moskaa nauhojen tyvessä ja kielissä, ehkä pieni kolhukin. Tuskin niitä kaappiin ostellaan ja jos on uusi, niin sarjanumeron pitäisi olla varsin tuore ja tuoksu sen mukainen. Tuskin uuden kohdalla alkuperäiset liput/laput on vielä hukassa. Puhumattakaan ostokuitista. Kaikki selitykset "perintönä enolta, vähän soiteltu, ollut varastossa pitkään" yms on epäuskottavaa, jos sarjanumero viittaa pitkälle taaksepäin. Toki mahdollista?
 
Hinta. Sen pitää olla aika kallis. Halpoja löytöjä ei ole olemassa. Edullisia ehkä.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=224938