Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:kekkuliheikki
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Kitarakataloogien kulta-aika
Aika:09.10.2014 16:55
MusikMan: Jopas meni hymyyn suupielet, kun foorumia tänään availin. Me sedäthän ollaan saatu ihan oma threadi!
 
Kyllä oli Guitar Playerin rantautuminen aikoinaan oman lähiostarin kioskille joskus syksyllä 1984 tosi iso juttu. Uutta irtonumeroa tuli aina kärkyttyä päivätolkulla kiskan tädeiltä - "Joko on tullut?/Milloin tulee?", ettei kukaan muu ehdi noukkimaan sitä yhtä ja ainoaa kappaletta.
 
Muistaakseni jo toisessa ostamassani numerossa loka-/marraskuussa 1984 (?) lanseerasivat ns. Soundpage konseptin: lehden välissä oli "lerppusinkku" ja nuotit/tabit. Eka Soundpage oli muistaakseni Steve Vain "Attitude Song" - kyllä sai Kramer kyytiä tuota biisiä opetellessa. Ja olikohan niin, että koko biisiä ei oltu edes transkriptoitu ja tuo oli aika tyypillistä GP:n tabeille - vain osa biisiä oli usein tarjolla.
 
Noina vuosina tuli muutenkin hankittua todella paljon sinkkuja hiffattuani, että 45 RPM sinkun hidastamalla levysoittimella 33 RPM:ksi sävellaji laski muistaakseni tasan kvintin; siis A:sta E:hen tai toisinpäin vai mitenkäs se nyt oli... Tuntitolkulla biisejä korvakuululta tuli harjoiteltua ja nyt junnut saa kaiken lautasella netistä. Kumpi oli/on parempi, mene ja tiedä.
 
Tuolta GP:n sivuilta tuli myös leikkailtua tilauskupongit monen moneen Star Licks ja Hot Licks VHS:ään. Oli Lukatheria, Brad Gillisiä, Jeff Watsonia, Gillberttiä jne.
 
E. Piti kotiin päästyä oiken kaivaa tuo lokakuun 1984 numero varastosta handuun: kannessa SRV ja lisäksi hyvät jutut Gary Mooresta ja Nigel Tufnelista (!). Hintaa lehdellä ollut 23 mk 40 penniä. Muistaakseni paria numeroa tuon jälkeen GP:n "kirjeitä lukijoilta" osastolla oli tulenpalavaa palautetta Tufnelista, kun monet ottivat "lick my love pump" jutut ihan totena.

 
Ma muistan ne lerput siella valissa.
 
Steve Morse/Jeff Watson oli yhdessa.
 
Mulle tuli kaikki lehdet tilauksena vuoteen 1993 asti. Guitar Player, Guitar Worls ja Guitar for the Practising Musician. Ne on viela jemmassa Suomessa.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=224923