Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:sellisti
Alue:Musiikin teoria ja säveltäminen
Aihe:Tähän biisiin "nuorekkaammat" soinnut?
Aika:07.10.2014 21:29   (muokattu 07.10.2014 21:31)
Nonnan: https://www.youtube.com/watch?v=m2uZAACPZm4
 
Jeps, eli tarkoitus olis soittaa (pianolla) ja laulaa häissä tää biisi, mut toi sointukulku ei innosta yhtään. Kauniista sanoista tulee kauhean masentavat ja liian iskelmät. Osaisko joku räätälöidä tähän jotain virkistystä? Itse en osaa, perusteoriat tuli opiskeltua 15 vuotta sitten angstisena teininä, eikä ole aikaa perehtyä niin syvällisesti, et pystyis itse jotain kehittelemään.
 
Apua? Kiirekkin vielä olis..

 
Kieltämättä harmoniamaailma on biisissä aika yksinkertainen, mutta ehkä kannattaisi miettiä asiaa myös siltä kantilta että missä tilanteessa kappale esitetään. Tuohan on häihin tuollaisenaan ihan sopivan sentimentaalinen biisi, ja kun yleisönä on liikuttunut hääväki ja rakastunut hääpari, niin tuskin kukaan biisiä - ja erityisesti varmasti sanoja - kuunnellessaan kiinnittää kummemmin huomiota siihen ovatko soinnut "nuorekkaat" vai eivät. Kaunis kappalehan tuo on, ja varmasti kelpaisi ihan tuollaisenaan vaikket itse noista soinnuista niin innostuisikaan. Vaarana on sekin, että jos alkaa tehdä tuosta liikaa "taidetta" niin lopputulos on vaan sekavampi tai turhan monimutkainen.
 
Toki niitä olemassaolevia sointuja voi jotenkin vähän värittää lisäsävelillä jos haluaa - esim. Em7-sointuun mukaan vielä add2 eli fis-sävel. Samoin /D-käännökseen. Cmaj7-sointuunkin käy add2 eli d-sävel. H7:n voi kokeilla soittaa H7b9:nä eli c-sävel sinne keskelle johonkin. En tiedä vievätkö nämä harmoniaa haluamaasi suuntaan, melankolisuus siinä toki säilyy, mutta vähän ne ehkä voivat piristää noita nykyisiä sointuja. Sopivat voicingit voit etsiä itse sen mukaan mikä kuulostaa parhaalta. Kokeile!
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=39&t=224895