Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Epämuusikko
Alue:Rummut: soittaminen
Aihe:Rumpukirjat
Aika:07.10.2014 12:36   (muokattu 07.10.2014 12:48)
Otan kantaa Speedyn listaan kun se nyt noita tuohon listasi niiltä osin kuin oon ite taaplannu:
 
Speedy:
 
Future Sounds (David Garibaldi):
-sovelluksia??

 
Kolmeen menevien härpäkkeiden ajattelu 12/8-pohjalta silleen "miten Will Kennedy tämän kelaisi and vice versa" on ollut ihan jees. Myös groove studiesin puolella oli muutama ihanan ahdistava haitsukuvio. Itse kirjassa se pyrkimys haluttaessa lineaarisuuteen on IMHO tärkeämpää kuin se, pölähtääkö joka ikinen komppi jokaisena permutaationa. Ei sillä, etteikö sellainen olisi hauskaa. Itse oon ottanu sellaisen yleisen ohjenuoran tuon kirjan sekä vastaavanlaisen tavaran soittamisessa, notta kunhan 16-osatasolla syntyy mielenkiintoista tekstuuria jossa halutut iskut korostuu niin sillä sipuli. Tulipa tuotakin kirjaa raavittua a) enemmän kuin mitä jälkeenpäin olisi kannattanut, mutta b) vähemmän kuin olisi tarvinnut jotta se kuuluisi omassa soitossani.
 
14 Modern Contest Solos for Snare Drum (John S. Pratt):
Kaikki Prattin soolot on hyviä.
 
The Art of Bop Drumming (John Riley):
-Jazzkomppauksen aapinen
-SUTISOITTOA!

 
Tämä sekä jatko-osansa = best. Beyond Bop Drummingin tekstiosa kohdassa uptempo studies oli itselleni tärkeä kohta kun Ensi Kertaa aloin Kunnolla Treenaamaan ridekättä. Sovelluksia on siinä missä Syncopationiinkin, mikä kannattaa ottaa helpottavana tekijänä huomioon, sillä Comp Examplen rytmit on a) enemmän "tätä päivää" (lue: 50-60-l.), ja b) eivät oo niin perkeleen tiheitä. Vispiläsoittoon hyviä kirjoja, sikälimikäli sitä kannattaa kirjoista sen enempää päntätä, ovat Ed Thigpenin ja tietyin osin Clayton Cameronin kirjat, (sekä Philly Joe Jonesin nimellä markkinoitu kirja joka näytti ihan helvetin hyvältä mutta jäi vahingossa hyllyyn vaikka piti ottaa mukaan, joten en voi sitä omien kokemusten perusteella suositella mutta se näytti ihan oikealta asialta)
 
+ aiheen vierestä, jos kiinnostaa, http://www.theseus.fi/bitstream/han … 24/47663/Estola_Olli.pdf?sequence=1
 
New Breed (Gary Chester):
-Syncopationin kaltainen, komppi(beat) painotteisempi
-nuottikuva ehkä hankalampaa aluksi (syncopationissa on kokoajan 1/4 refedenssinä melodian rytmille.
-Sovelluksina lisää erilaisia käsi- eli komppipatterneja (löytyy myös New Breed II kirjasta)

Rytmit ja perusajatus on tosi jees, territorial rights -ajattelu on ehkä semmoinen aikansa lapsi. Hyviä 16-osapohjaisia rytmejä (ja ajoittain hieman käytännönläheisempinä, nimittäin eriteltynä yksittäisiin sekä kahden sarjoihin) löytyy myös Dave Weigertin kirjasta jonka nimeä en juuri nyt muista.
 
N.A.R.D.
-Sisältää legendaariset 26 rudimenttiä
-Lyhyitä pikkurumpubiisejä, pääosin ilman käsijärjestyksiä, aksentteja tai dynamiikkoja, eli pitää vähän tietää millä rudimentilla soittaa.
-samat sovellukset kuin Wilcoxonissa

 
Jos ei oo peruskäsijärjestykset selkärangassa niin tämä kirja voi olla hivenen turhauttava. Eli Nardilta ainakin joku top 5 haltuun ja hyvin, ennen kuin tätä kannattaa edes yrittää (itse vetelen tällaisia melko mutkat suoriksi -mentaliteetilla, mutta jonkinlaista rudimenttien puitteissa perusteltavaa sontaa sieltä aina syntyy :D )
 
Afro-Cuban Grooves for bass and drums (L. Goines & R. Ameen):
-Nimensä mukaisia komppeja

 
Pähkinänkuoressa setin ääressä tehtävät "perus-salsa-hommat". Tykkään. Lisähaastetta voi hakea Maria Martinezin Afro-Cuban Coordination -kirjasta ja levyiltä (duh)
 
Jungle/DrumnBass for Ac. drumset (Johnny Rabb)
-Nimensä mukaisia komppeja

 
Alkupään 8- ja 16-osapohjaiset jutut yllättävän hyviä lämmittely- ja yleisen tason koordinointiharjoituksia. Voi viedä myös konemusa-ajattelun ulkopuolelle.
 
Groove In (Tommi Rautiainen):
-Harjoituksia vähän joka saralle, DVD ihan mahti homma!

Se yks swing-beat-whatever-äänidemo oli suoraan Fagenin "Trans-Island Skywaysta" ja siihen loppui meikän viimeinenkin mielenkiinto kys. kirjaa kohtaan. Zero Tolerance for soundalikes. vrt. Colaiutan ja kumppaneiden "E Minor Shuffle"- paskapaskan lisäosa suoraan SD:n Black Fridaysta. vitut päähän.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=52&t=224846