Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:jarome
Alue:Rummut: soittaminen
Aihe:Vasemmalla jalalla soittaminen
Aika:05.10.2014 16:07
PeteHon: Mä vaihdoin 4-5 vuotta sitten mun koko soittoasennon "ympäri" siten että poljen basaria vasurilla ja haitsua oikealla. Olen siis oikeakätinen ja kerkesin soittaa "normaalia" oikeakätisen settiä yli kaksikymmentä vuotta. Ongelma oli siis se että rupesin kärsimään basarijalan jäykkyystiloista ja kipeytymisestä johon en löytänyt apua kiropraktikolta, fysioterapeutilta, venyttelystä enkä muustakaan. Jalka leikattiinkin yhden kerran tavoitteena parantaa sen liikkuvuutta mutta entinen (mielestäni) hyvä bassorumputekniikka ei palannut. Tein leikkauksen jälkeen pari tanssikeikkaa oikea jalka paketissa, polkien bassorumpua vasemmalla joten loppujen lopuksi turhautuneena päätin kokeilla josko saisin jotain irti tästä soittotyylistä. Olen aina polkenut polkimia kantapää ylhäällä joten järkeilin että jos oikea jalka rupeaa käyttämään haitsua ja vieläpä kantapää alhaalla niin en tarvitse niin paljon voimaa.
 
Haitsu on mulla nykyään siis etu- ja lattiatomin välissä. Setti on siis ikäänkuin "hybridi" oikea- ja vasenkätisen setistä. :-D Kieltämättä aika ajoin on ollut outoa treenata uudelleen samoja asioita kun on treenannut yli parikymmentä vuotta sitten mutta olen yrittänyt päässä hokea itselleni "älä turhaudu, älä turhaudu". :-) Oudoimpia juttuja on ehkä esim. 1/16-haitsubeatin treenaaminen vasurilla aloittaen koska yritän välttää käsien ristimistä mahdollisimman paljon mutta olen ihastunut ajatukseen että esim. kahdeksasosa-vetoisissa hommeleissa kädet eivät ole koskaan ristittynä.
 
En ole vielä törmännyt rumpaliin joka kasaisi setin niinkuin minä. Olisi hauska jos joku tulisi vastaan samanlaisella setup:illa niin voisi vaihtaa kokemuksia. :-)
 
Tsemppiä treenaukseen! :-)

 
Ihailtava asenne :) Saatko otettua kuvaa setistäs. Tai lähinnä just asettelusta.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=52&t=224692