Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:ganesha
Alue:Yleistä keskustelua musiikista
Aihe:Kiinostaisiko myydä musiikkiasi tai muita tuotteitasi
Aika:05.10.2014 13:00
onpa herkkänahkaista jengiä täällä :D
 
itse mietin lähinnä tuota liikeideaa siltä kantilta, ett mitä lisäarvoa se toisi pienelle labelille, tai bändille x, jolla ei ole levy-yhtiötä taustatukena...ja hetken kelaamisen jälkeen oli kyl pakko tulla siihen johtopäätökseen, että: ei ihan hirveästi (pienille levy-yhtiöille ei oikeastaan yhtään mitään). todella pienellä vaivalla saa hoidettua latausmyynnit netissä niin että komissiot ovat todella pieniä tai jopa niin että bändi saa myyntitulot 100% itselleen. (Bandcamp/Bandzoogle/Record Union/yms.)
 
merkkarimyynnin kanssa on tietysti hankalampaa, kun jonkun bändistä pitäisi jaksaa hoitaa sitä, mut toisaalta varsinkin T-Paidoissa on sen verran kovat katteet, että luulis bändistä löytyvän jonkun joka jaksaa kytätä bändin gmailia ja postitella noita rättejä - hieman tuntemattomammalla bändillä se sähköposti ei varmaankaan ihan taukoamatta laula kuitenkaan. En halua dissata bisnesideaasi, mutta kun uraansa aloittavan bändin pitäisi/kannattaa olla tarkkana että mahdollisimman iso siivu niistä vähäisistä tuloista jäisi bändille itselleen, niin tällaisten palveluiden ulkoistamisessa ei oikein ole järkeä. Ja sitten isommilla bändeillä levy-yhtiö hoitaa noi jutut (kun ei nekään enää oikein pelkällä levymyynnillä elä).
 
Eli, periaatteessa ihan hieno idea, mutta siihen kannattaisi ehkä kehitellä joku ekstra-twisti, joka sais mielenkiinnon heräämään isommin. Fyysisiä levyjä ei oikein kukaan osta enää kuin korkeintaan keikoilla (isot nimet sit eri juttu), merkkareidenkin kanssa vähän sama juttu - pitäisi olla sen verran kova crossover-brändi bändillä että se jaksaa kiinnostaa random-jengiäkin joka ei käy aktiivisesti keikoilla. Latauskauppa on sitten ihan eri juttu, mut sekin vaatii helvetinmoista panostamista promootioon ett kukaan jaksaa kaivaa bändin x ämpäreitä netistä. Lataamoita on jo aika paljon, ja kun Levykauppa Äx ottaa myös sainaamattomien bändien julkaisuja myyntiin, on aika kovaa lähteä kilpailemaan tuollaisten kanssa, paitsi ehkä profiloitumalla johonkin tiettyyn (korkeintaan muutamaan) genreen ja sit kohdentamalla markkinoinnin tälle jengille.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=1&t=224737