Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Arkka
Alue:Kitarat: soittaminen
Aihe:Kitaransoiton jatkaminen "tauon" jälkeen
Aika:28.09.2014 23:28   (muokattu 28.09.2014 23:52)
The Oath: Mistä esim. skaaloja kannattaisi alkaa opiskelemaan vai pitääkö ne kaikki opetella? Onko ns- perus-skaaloja, jotka kannattaisi jokaisen kitaristin osata.
 
Skaaloja on äärettömästi, eli ei tarvi ihan jokasta osata :) Opettele pentatoninen molliasteikko tällä boksilla:
http://pbguitars.co.uk/wp-content/u … 010/04/minor-pentatonic-scale-1.jpg
 
Nuo ärrät (root) merkkaa perussävelen paikkaa, eli jos biisi menee e mollissa, sijotat tuon boksin 12. asemaan. Jos duurissa, niin tiputa boksi kolme nauhaa alemmas. Jos ei ole soittokaveria, niin hae vaikka youtubesta taustanauha. Asiaa helpottaa kun opettelet sävelten nimet 6. kielellä. Paljon ton simppelimmin et pääse sooloilun alkuun.
 
Sitten kun kyllästyttää, niin opettele bluesasteikko ja luonnollinen molliasteikko. Perus rokkijantteri ei tuon enempää edes osaa.
 
Biisien tekeminenkään ei onnistu paria ei-yhteensopivaa riffiä pidemmälle. Ideoita toki olisi, mutta en vain osaa muuttaa niitä kitaralla ääneksi. :/
 
Tämä onkin sit vähän monimutkasempi asia. Paras konsti mun mielestä on opetella muiden biisejä. Ja tehdä niitä omia. Pirusti. Se on harjoituslaji sekin.
 
Ja miten voisi soittaa 6-kielisellä kitaralla 7-kielisen kitaran biisejä?
 
Voit toki heittää paksumman setin 6-kieliseen ja virittää matalammaksi. Tää onnistuu vähemmällä tai enemmällä säädöllä riippuen kitarasta, mutta tuskin ihan heittämällä. Sitten taas jos tärkeää on saada koko 7-kielisen ääniala käyttöön, niin kannattaa ostaa 7-kielinen kitara.
 
Vai kannattaako minun ylipäätään jatkaa kitaran kanssa vai vaihtaa soitinta?
 
Heitä kolikolla. Jos tulos ei miellytä, niin heitä niin monta kertaa uudestaan, että miellyttää.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=38&t=224772