Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Sutcac
Alue:Koskettimet
Aihe:Ei-akustinen piano opiskelijalle
Aika:26.09.2014 21:05
musamies: Pianossahan oikeasti sustain poljin ei ole mikään on/off tyylinen vaan sitä voi käyttää paljon hienovaraisemmin. Osaan sähköisistä korvikkeista on rakennettu portaatonta toimintaa ja sustain resonance yms. koska piano soi erilailla kun sustain pohjassa. Jos stagemalleista valitset, enemmän hienouksia on tietysti kalliimmissa malleissa kuin aivan halvimmassa ja sama pätee eri ikäisiin malleihin. Uudemmat matkii aidommin akustisia soittimia..
 
Eli ymmärsinkö oikein, se onko sustain portaaton vai ei riippuu siitä koskettimesta, ei niistä polkimista?
 
Uuden ajattelin ostaa, juuri siksi että tekniikka kehittyy, ja suhtaudun näihin ehkä enemmän tietokoneosien tavoin kuin tyyliin akustisten instrumenttien tavoin. Varmaan on koskettimia joita pidetään aikakautensa helminä, mutta mitään stagepianojen Commodore Amigaa en ajatellut hankkia :P.
 
Yksi mahdollisuus olisi voinut olla, että ostaisin ensiksi harjoitteluun jonkun halvan täyspitkän, mutta minua ei oikein innosta ajatus alkaa jälkikäteen päivittelemään parempaan. Tuo kun heitin tonnin hinnaksi oli mututuntumalla heitetty summa. Mikähän mahtaisi olla hyvä hintaluokka ja etenkin, mitä noista suosittelisitte? Edellähän kuvailin vähän sitä mihin käyttötarkoitukseen.
 
Jalustaa ja polkimia ei tarvitse laskea siihen budjettiin mukaan, kun tuovat yhdessä sen ~300€ lisää vain. Ja kaiuttimia en laskisi edes mukaan, sillä ne ovat olleet "hankinnassa" tässä varmaan päälle vuoden jo, mutta homma on vain vähän jäänyt puolitiehen. Joten ne tulisi hommattua muutenkin, kuin vain koskettimia varten.
Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=36&t=224733