Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:musamies
Alue:Koskettimet
Aihe:Ei-akustinen piano opiskelijalle
Aika:26.09.2014 11:07   (muokattu 26.09.2014 15:44)
Sutcac: Kun selasin muutamia edellisiä keskusteluja, niin pientä debattia esiintyi stagepianojen ja digipianojen suhteen. Minulla ei ole tarvetta tuota hirveästi kuljetella, vaikka olisihan se kiva voida joskus ottaa mukaan kun menen vaikka sukuloimaan pidemmäksi aikaa toiselle paikkakunnalle. En pidä johtosotkua ongelmana myöskään, joten päähän tuli ajatus "Miksi ei?". Joten, ottaisinko tuollaisen "valmiin" digitaalipianon, vai lähtisinkö tekemään kokonaisuutta stagepianosta, tukevasta jalustasta sekä pedaaleista. Kumpi tarjoaa paremman lopputuloksen jos hinta pyörisi tuossa tonnin setelin ympärillä (voi vähän mennä ylitse, ei haittaa. Köyhällä ei ole varaa ostaa halpaa u know).
 
Siinä mun esiin tuomassa ajatuksessa, että keskimäärin stagepianossa on ne rajalliset rahat käytetty enempi oleelliseen kysymys on koskettimen alapuolella olevassa jalustaosassa harvoin on mitään oleellista vaan ne käyttäjän tarvitsemat polkimet on oleellisia ja nehän ovat erilisiä ja aika halpoja vaikka olisi kolmen pedaalin yhdistelmä.
 
Toinen huomio on, että ainakin itse olen löytänyt stagepianoista selkeästi erilaisia malleja ja pääsee valitsemaan mitä ominaisuuksia tarvii. Jossain voi olla vaikka järeähkö vasarakoneista ja jossain taas on panostettu siihen, että käyttäjä saa ladata sinne ne pianosaundit jotka sopii omiin tarpeisiin.
 
Sitten on myös tällaisia malleja jotka ei niinkään mitään vimpan päälle PRO-stagepianoja, vaan matalan kynnyksen pimputteluvehkeitä, josta puuttuu turhat asiat:
http://www.thomann.de/fi/yamaha_p35_b.htm
 
Toinen suunta on taas vehkeet, joissa ominaisuuksia niin maan perkuleesti ja ne on hyviä silloin jos haluaa keikkailla eikä ole tarkoituksenmukaista roudata kuin yksi kiippari mukanaan:
http://www.thomann.de/fi/kurzweil_forte_88.htm
 
Jos jonkinlaista käytettyä vehettä on myytävänä - ehkä jonkinlaisen vois saada jollain 500 eurolla:
http://muusikoiden.net/tori/nayta.php?id=923121
Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=36&t=224733