Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Laulava Kylätohtori
Alue:Elektroniikka ja soitinrakennus
Aihe:Kenwoodin hifi-vahvistin rikki! Korjausapua kaivataan..!
Aika:23.09.2014 19:01   (muokattu 24.09.2014 16:50)
Eli Kenwoodin KA-5040 vahvistin, ostettu joskus kauhealla 90-luvulla. Ollut viime vuosina pitkiä aikoja käyttämättömänä.
 
Joku vuosi pari sitten alkoi pitää rahinaa, joka ei riippunut volumesta tai mistään muustakaan. Kun pisti päälle niin rahisi aikansa melko voimakkaasti ja saattoi vähän 'poksahdellakin'. Alkuun piti sitä hetken päälle laitettaessa ja siitä sitten alkoi toimimaan (lämmetessään??), kunnes ei enää pelannut.
 
Vein paikalliselle pajalle, jossa vaihdettiin muutama elko (muistaakseni) ja maksoi 80 euroa. Ihan ok, hyvä vahvari kuitenkin kyseessä, jonka pääasiallinen käyttötarkoitus on kitaransoiton 'taustanauhojen' soitto kotitreenaukseen.
 
Mutta nyt se sama alkoi taas ja lopulta vahvari mykistyi. Kyseessä lienee siis taas jotain elkoja (?) Löysin netistä kytkentäkaavionkin ja osat ovat sen verran väljästi piirilevyllä, että vaihto lienee helppoa. Mutta ongelma on, etten tajua näistä mitään - en siis yhtään mitään. Eli onko tässä nyt mitään toivoa, että tuon saisi itse korjattua. Onko jollain kokemusta tällaisesta tai aavistusta, missä vika voisi olla. En nyt jaksaisi uutta 80 euroa maksaa korjauksesta, kun menee kohta vanhaan vahvariin uuden hinta. Eikä tässä nyt oikeastaan ole kuin yksi pieni ongelma. Mikä/mitkä komponentit kuuluu vaihtaa.. :)
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=31&t=224695