Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Wallesmanni88
Alue:Kitarat: soittaminen
Aihe:Mitä skaalat on pähkinänkuoressa ?
Aika:22.09.2014 12:46
Vähäisten tietämyksieni mukaan tunnetuin on tämä pentatoninen duuri taikka molliasteikko. Se mitä radiossa useiten kuulee perustuu enemmän tai vähemmän pentatoniseen kaavaan.
 
Hollywood-elokuvat on sitten taas elokuvista tunnetuimpia. Nämä mitä telkkarissa useiten näkee on Hollywoodissa tuotettuja/tehtyjä tai whatever ne tekeekään. Nekin perustuu tietyllä tavalla enemmän tai vähemmän samaan kaavaan.
Tossa taannoin näin telkkarista jonkun Ukrainalaisen elokuvan mikä oli hiton hyvä, mutta siitä huomas heti että se oli jostain muualta kun sieltä Hollywoodista. Niinkun muustakin kun puhekielestä siis.
 
Eli jos kuuntelee jotain Ukrainalaisia kansanlauluja 1800-luvulta, niin uskoisin että niistäkin kuulee heti ettei ne perustu siihen pentatoniseen skaalaan vaan siihen johonkin Ukrainalaiseen baruski-skaalaan josta harvempi on koskaan kuullutkaan.
 
8 vuoden kitaroinnin jälkeen sain tälläsen puristettua ulos takapäästäni. Joskus kun alottelin kitaran soittoa niin yritin opiskella näitä skaaloja, kun täällä niitä kehotettiin opettelemaan. En tajunnut niistä yhtään mitään. Sahasin sitä pentatonista edestakaisin hetken ja luovutin kun en tajunnut pointtia. En mä tiennyt mitä ne on.
 
I'll get my coat..
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=38&t=224674