Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:ilmai
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Nyypälle toinen kitara, RG721?
Aika:13.09.2014 21:02
Tässä vuoden verran aktiivisesti (melkein päivittäin, tosin välillä on ollut viikon-parin taukoja erinäisistä syistä) soiteltuani vuosia nurkissa lojuneella Squier Affinityllä, tajusin tässä aika vasta ettei se ole kovin hyvä kitara. Lyhyt versio tarinasta on, etten millään saanut sitä säädettyä niin että soitettavuus on hyvä (kielet tarpeeksi lähellä kaulaa) ja kielet eivät rämise. Lisäksi mun kokoisilla käsillä rasittaa superkapea kaula (40mm), eikä toi elektroniikkapuolikaan kai kovin laatua ole.
 
Uutta pitäis siis saada ja kaipaan vinkkejä. Kävin parissa liikkeessä pyörähtämässä ja toteamassa että Fenderiä en halua, Gibsonin (Les Paul) ja Ibanezin (A ja RG) kaulat sopivat heti ensituntumalta paremmin kouraan. Myös humbuckerien soundi miellyttää enempi korvaa.
 
Oon vielä sen verran tekniikkatreenivaiheessa että soundeilla ei ole niin kovasti väliksi, eikä tässä muutenkaan olla muusikon uraa tavoittelemassa. Tremolokeppiä en koe ainakaan vielä kaipaavani, pysyypähän paremmin vireessäkin. Tähän mennessä kokeilluista malleista Ibanez RG721 tuntui kokonaisuutena miellyttävimmältä eikä sitä netissäkään ole haukuttu yksittäiskappaleiden laatuongelmia lukuunottamatta. Lisäksi Levytukussa sain niin poikkeuksellisen hyvää palvelua että mielelläni kantaisin sinne rahani. Budjetiksi ajattelin n. 400-800e, ei tietysti tarvii ilman hyvää syytä mennä haitarin yläpäähän.
 
Lyhyesti: onko RG721:sta hyvää tai pahaa sanottavaa, kannattaisko yllämainituilla spekseillä hankkia samassa hintaluokassa mieluummin jotain muuta?
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=224515