Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Arkka
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Aktiivi- ja passiivimikit samassa kitarassa/preamp -kytkentä
Aika:12.09.2014 00:56
zedder: Yksi marginaalisen pieni ongelma on tosin vielä jäljellä, mutta tuskinpa viitsin sitä enää sen enempää setviä: Signaali vuotaa läpi aavistuksen eli sen verran että särökanavalla kuulee heikosti "väärän" mikin soundin kun valitun mikin vola on nollilla. Enpä usko että tuolla on mitään merkitystä. En osaa päätellä tekemääni kytkentää ja EMGin kaaviota tutkimalla mistä kohdasta signaali voisi päästä väärälle puolelle.
 
Meikällä on kans jotain vuotoa tuolla linkkaamallas kytkennällä "sekakitarassa", en nyt muista mitä, en oo murehtinut kun on niin pientä.
 
Ei kai tuommoisesta sekakytkennästä mitään ihmeempää hyötyä ole. Ehkä kuitenkin se että jos on esiintyvä muusikko joka soittelee tallassa olevalla EMG81:llä ja se patterinvaihto sattuu unohtumaan, niin passiivinen kaulamikki toimii yhä normaalisti 9v pariston tyhjennyttyäkin.. eli käy ikäänkuin pelastusrenkaasta tuo.
 
Ite kokeilin lähinnä koska muut varoittelivat, mutta toisaalta oli ajatus saada särösaundit 81:stä ja puhtaat passiivimikillä kaulasta ja kyllä se tollaseen on toimiva ratkaisu. Ei tule juuri balanssiongelmiakaan tms. vastaan kun vaihtaa vahvarista saundia samalla kun mikkiä. Eli riippuu käytöstä. Ymmärrän, että joku toinen tarvii hyvin yhteen pelaavat mikit. Mut on se hauska kun lähtee samasta kitarasta bluusit ja metallikat. Tämän sanoneena, tuskin jatkossa näitä enempää harrastelen.
Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=224300