Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:zedder
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Aktiivi- ja passiivimikit samassa kitarassa/preamp -kytkentä
Aika:11.09.2014 22:53   (muokattu 11.09.2014 23:04)
No nyt on molemmilla mikeillä omat volumepotikkansa, EMGllä 25k ja Vansonilla 500k: Passiivin soundi kirkastui ja signaallitasot ovat yhteneväiset. Tuon Vansonin soundi on itse asiassa aika mukava, lämpöä löytyy selkeästi enemmän kuin EMG81:stä, mikä ei liene yllätys. Tuo tarvittaessa hitusen Les Paulia RR:ään.
 
Yksi marginaalisen pieni ongelma on tosin vielä jäljellä, mutta tuskinpa viitsin sitä enää sen enempää setviä: Signaali vuotaa läpi aavistuksen eli sen verran että särökanavalla kuulee heikosti "väärän" mikin soundin kun valitun mikin vola on nollilla. Enpä usko että tuolla on mitään merkitystä. En osaa päätellä tekemääni kytkentää ja EMGin kaaviota tutkimalla mistä kohdasta signaali voisi päästä väärälle puolelle.
---
Ei kai tuommoisesta sekakytkennästä mitään ihmeempää hyötyä ole. Ehkä kuitenkin se että jos on esiintyvä muusikko joka soittelee tallassa olevalla EMG81:llä ja se patterinvaihto sattuu unohtumaan, niin passiivinen kaulamikki toimii yhä normaalisti 9v pariston tyhjennyttyäkin.. eli käy ikäänkuin pelastusrenkaasta tuo.
Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=224300