Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:hallu
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Tykkää pedaaleista, syö hyvin pedaaleja jne..
Aika:09.09.2014 23:44
Laulava Kylätohtori: .............................
Eikä voi yleistä edes, että joku särötin toimisi aina jonkin vahvarin kanssa hyvin, koska säröttimen toiminta riippuu niin paljon myös elementeistä ja kitarasta/mikrofoneista.
 
.......................

 
Ja soittajasta;-).
 
Mitä tulee itse aiheeseen pedaaleja syövästä vahvistimista, niin kysehän on pelkästään säröpedaaleista eikö niin. Kaikenmoiset muut muljuttimet jakikattimet eivät katso vahvistinta (paitsi ehkä efektiluuppi on mannaa joidenkin kanssa). Säröt on se pedaalien kuninkuuslaji joita tarkoitetaan kun puhutaan pedaaleista.
 
Olen kylätohtorin kanssa samaa mieltä, että signaaliketju on osiensa summa ja kaikki riippuu kaikesta ja mitä enemmän liikkuvia osia, niin sitä hankalampi sitä on hallita. Vahvistimia en ole oppinut ollenkaan ajattelemaan pedaaleja syövinä hirviöinä. Mielestäni asia on niin, että jos vahvistimen perussoundi on hyvä (ts. pidät siitä ja se kykenee tulostamaan ilmaisusi), niin ei pedaalit sitä pilaa. Jos vahvistimen perussoundi on huono (ts. se tappaa ilmaisusi), ei pedaalit sitä pelasta.
 
Olennaista on se kaikki kiertyy takaisin soittajaan. Mitkään laitteet eivät soi itsekseen ja mitä paremmin soittaja ymmärtää laitteitaan, niin sitä paremmin hän osaa hyödyntää niiden potentiaalin. Ei pedaaleja syötetä vahvistimelle, vaan sille etsitään paikka signaaliketjussa jossa sen edut tulevat parhaiten esille.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=224469