Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:hallu
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Gibson ES355 ?
Aika:05.09.2014 02:44
Jucciz: Mulla on 355, eikä se ole stereo, vaikka jotkut vissiin ovatkin. Siinä ei myöskään ole erillisiä kiertokytkimiä (varitone tms.), vaan ihan perus 335/Les Paul -tyyppiset säätimet. Rungon rakenne on sama kuin 335:ssä eli ontto, mutta keskipalkki löytyy.
 
Jos vertaus sallitaan, siinä missä 335 on ulkonäöllisesti niinku Les Paul Standard, 355 on puolestaan niinku Les Paul Custom, eli:
- koristeellisempi, enemmän blingiä, kuten...
- useampikerroksinen reunalista
- timanttilogo lavassa
- eebenpuuotelauta ja block-otelautamerkit
- kullatut metalliosat (yleensä kai ainakin)
- yleensä joku vibrakampi (omassani Bigsby, tiemmä myös Maestroa on tavattu - ja ihan stopbaria myös...)
 
Soundi? Tässä suht tuore äänipätkä kesältä:
https://www.dropbox.com/s/upoorpoif5bnbnw/355.mp3?raw=1
 
Tämmöinen mööpeli:
http://jucciz.com/jucciz.com/gfx/guitars/355.jpg
 
Onhan tossa soundissa ainakin omaan korvaan semmoista "puoliakustista puisuutta", jota lankussa yleensä ei oo. Näemmä Keith Richards on soitellut samanmoisella ja kuviakin aiheesta löytyy, joskaan se ei ole syy siihen, miksi omani aikanaan hankin.
 
Fox saa sitten korjata asiavirheet ja täydentää muutenkin. :)

 
Ai perhana, että nuo sun kitarat on sitten mageita:-). Raaskiiko noita viedä edes keikalle?.... tai älä sano, arvaan että sitä varten ne on hankittu talouteesi. Muistan kylläkin sun jossakin keskustelussa maininneen, että olet päätynyt arvosoittimiin myös osittain siksi, että sijoitettu pääoma säilyy niissä parhaiten.
 
Niin ja kiitos vastauksesta, sun ja foxin kommentti avasi mulle nyt tämän asian. Ilmeisesti siis 355 on samalla tapaa vähän harvinaisempi kuin esimerkiksi LP custom, jonka valmistuskin oli hetken aikaa jäissä (hiljattain näin jotain uusintapainoksia niistä tuolla musafasulla). Itselleni kyllä tuo Gibsonin Custom tyyli kaikessa prameudessaan vetoaa ja ES355 olisi oma valintani jos tuollaista olisin hankkimassa.
Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=224409