Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Pet
Alue:Kitarat: akustinen
Aihe:Kielten vaikutus soundiin?
Aika:02.09.2014 19:56
Tämäpä onkin mielenkiintoinen keskustelu! Itselläni on Elixir phosphor bronzet 11-52 aina kiinni Gibson J-45:ssani. En ole oikeastaan uskaltanut kokeillakaan muuta.
 
Ostaessani kitaran muutama vuosi sitten, soundi vakuutti niin hyvin, että päätin pysyttäytyä näissä samoissa kielissä.
 
Joskus on mieleni tehnyt hieman kokeilla eri kielisarjoilla, mutta en ole uskaltanut. Jos vaihdan astetta järeämpään eli 12- sarjaan, riskinä on tietty, että kaularautaa joutuu kiristämään. Pitäisikö kiristäminen tehdä jo vaihtovaiheessa, vai vasta sitten kun on ensi kokeillut virettä?
 
Pelkään myös, että vahvempien kielten voimakkaampi kanteen kohdistuva veto vetää kannen yläasentoon ja soundi muuttuu tunkkaisemmaksi.
 
Vielä selainen juttu, että on aika vaikea muistaa, minkälainen soundi minkäkinlaisella kielisarjalla on ollut, jos peräjälkeen kokeilee erilaisia kielisarjoja. Tämä asettaa valinnanvaikeuden. Soiton äänitys tietty voisi olla yksi ratkaisu.
 
Täydellisen soundin etsiminen olisi kuitenkin kokeilemisen arvoinen juttu ja otan käytännön vinkkejä ja mielipiteitä vastaan.
 
Jos nyt ensin pysyttelisin tässä samassa vahvuudessa eli 11-52 ja Elixir-merkissä, niin kysyisin, mitä eroa soundiin on 80/20 Bronzella ja fosforopronssilla?
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=51&t=218781