Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Diabolicum
Alue:Elektroniikka ja soitinrakennus
Aihe:Blackstar Ht-40 Club ja mystinen rahina-ongelma
Aika:29.08.2014 17:23
Tätä on viisaampien kavereiden kanssa jo pohdittu, vaan ei tunnu vikaa löytyvän..
Lyhyesti ongelma on tämä:
Lyhyen päällä olon jälkeen comboon ilmaantuu hurinaa ja kokoajan vaihtuva rahina.
Hurina on vähän sähköhurinan kuuloista, ehkä samantyyppistä mitä muuntajista lähtee kun vierestä joskus kuuntelee. Rahina kuulostaa siltä kuin joku räpläisi paskaa piuhaa (ehkä lähin toimiva vertaus). Rahinan voimakkuus ja olemus vaihtelee koko ajan.
Combosta jos vääntää kaikki volat nollille, rahina ei poistu mihinkään. Vastaavasti esim. master volan nosto ei vaikuta muuhun kuin sähköhurinaan.
Ongelma on sama oli välissä pedaaleita eli ei. Eri instrumenttipiuhat ei vaikuta. Ainoa mikä selvästi vaikuttaa, on se että irroittaa instrumenttipiuhan combosta kokonaan, silloin rahina lakkaa. Mutta alkaa heti kun piuhan tökkää takaisin.
Kontaktispray vanupuikolla olen putsinut jakin, mutta ilman vaikutusta.
 
EDIT: Kokeilin tuossa soittaa suoraan comboon ilman mitään muita härpäkkeitä välissä. About 10 min päällä olon jälkeen combosta alkaa taas pukkaan staattista sähköhurinaa ja siihen päälle tuota juuttaan rahinaa. 10 min vahvistin on hiirenhiljaa, lähes tyystin ilman edes sähköhurinaa. Minkään potikan säätö ei vaikuta vaan hurina ja rahina pysyy vaikka kaikki volat nollassa.. Putket? Maa? paska sähkö?
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=31&t=224334