Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Rantsu
Alue:Aloittelijat
Aihe:Käytetyn akustisen pianon hankinta. Mitä ottaa huomioon?
Aika:28.08.2014 12:22   (muokattu 28.08.2014 12:41)
masterboy:
Vaikka piano olisi ennen myyntiä viritetty niin täytyykö sitä virittää uudelleen kun sen saa roudattua asuntoomme?

 
Täytyy. Vire muuttuu kuljetuksen tärinässä, ja pianon jouduttua erilaisiin lämpö- ja kosteusolosuhteisiin. Kannattaa antaa pianon sopeutua uuteen paikkaan 2-3 viikkoa ennen viritystä, muuten se ei pysy.
 
Pianoa varmaan täytyy virittää kerran kahdessa vuodessa--
 
Pääsääntöisesti piano pysyy Suomen oloissa jonkinlaisessa kelvolliseksi luokiteltavassa vireessä puolisen vuotta, toki hieman asunnon olosuhteista ja pianosta riippuen. Jos viritys suoritetaan talvi(=lämmitys)kauden alussa, niin se kestää melko hyvin siihen asti kunnes lämmöt kytketään pois päältä. Ja vastaavasti päin vastoin. Toki lämpötilan ja kosteuden muutokset voivat sekoittaa vireen tuonakin aikana. Kaksi vuotta virittämättä ollut piano on yleensä jo melkoisen sekaisin ja viritystasoltaan jonkinverran laskenut. Viritys maksaa n. 100 euroa, joka edullisen pianon ollessa kyseessä voi tuntua melko suurelta summalta uhrata 2 kertaa vuodessa.
 
Onko Schaeffer merkkinen piano hyvä?
 
En ole muistaakseni koskaan nähnyt. Yritin googlettaa, oisiko peräti jenkki?? Itse en ostaisi. Oikeastaan ainoat merkit joita voi suositella ovat Yamaha, Kawai, Hellas ja Fazer. Edulliset pikku-Hellakset ja -Fazerit eivät toki ole soittotuntumaltaan eivätkä ääneltään kummoisia, mutta ne on ainakin tehty aikanaan kestämään Suomen olosuhteita, ja niihin saa varaosia. Koskaan käytetty piano ei kuitenkaan ole ns. varma ostos, yllätyksiä voi tulla vastaan merkistä riippumatta kuten käytetyissä autoissakin.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=11&t=224286