Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:sellisti
Alue:Työ musiikkialalla
Aihe:Millä eväin konservatorioon?
Aika:19.08.2014 18:11   (muokattu 19.08.2014 18:17)
Henri Henri Olavi: Oletan kuitenkin op:n omaavan potentiaalia muokata omasta elämästään oman näköistä ja mielekästä, tarvitsematta kyynistyä ja niellä paskaa.
 
Juu, en minäkään sitä ole ollut kyseenalaistamassa.
 
Sitä mitä rakastaa voi tehdä ja siitä saada elantonsa, jos niin Tahtoo.
 
Olen samaa mieltä, mutta kun aloittaja nimenomaan sanoi että ei näe musiikista tulevan itselleen ammattia. Siksi sanoin että kannattaako sitä musiikkia silloin pyrkiä välttämättä opiskelemaan, kun sitä voi rakastaa ja siitä nauttia harrastuksenakin ihan täysin mitoin ja kehittää itseään ilman opistotutkintojakin, ja opiskella siinä sivussa sitten jotain mitä voisi kuvitella tekevänsä ammatikseen. En mä näe miten siinä häviäisi.
 
Tietysti jos ei mieleen tule mitään muuta kiinnostavaa asiaa kuin musiikki niin ilman muuta kannattaa hakea sitten mieluummin opiskelemaan sitä kuin jotain summamutikassa valittua alaa evvk-hengessä. Musiikkialalle aloittajalla varmaan on tällä hetkellä eniten edellytyksiäkin, ja jos vaikka pääsisi sisään niin siellähän se mieli voi tietysti vielä muuttua sen ammatikseen musisoinnin suhteen jos kipinä iskee ja rahkeet riittää. Ei ole siis tarkoitus lannistaa, vaan kehottaa ajattelemaan tulevaisuutta vähän pitemmälle, etenkin jos motivaattorina on lähinnä parin vuoden opintorahat ja mukava hengähtäminen. Jälkimmäisestä en olis edes niin varma; kuten Vessajono jo edellä totesi, se musiikinopiskelukin on ihan tiukkaa työtä, ei mitään löysäilyä. Mukavaahan se voi silti olla, jos siitä tykkää.
 
On toki muistettava myös se, että muusikkojen työllistymisessä niillä papereilla on loppujen lopuksi aika marginaalisen pieni merkitys. Keikkoja on hyville muusikoille tarjolla, oli papereita tai ei. Siksikin asiaa kannattaa harkita, jos ei nyt ihan ehdotonta kutsumusta ole alalle.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=53&t=224167