Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:hallu
Alue:Studiotyöskentely
Aihe:Kotistudion vermeet
Aika:18.08.2014 18:17
bläkkisjäbä: Mikä ero näissä interfaceissa on, kun on firewireä ja usb-interfacea ja thunderboltia ja pci-audiokortteja?
 
Se on se tietokone liitäntä. Firewire kortit ovat kai jo vähän poistumassa ja ainakin valikoimat musafasulla käyvät pienemmiksi ja pci taitaa olla jo ihan viimevuosituhannen tekniikkaa (onko nykyisissä koneissa enää pci-väyliäkään?). Usb-liitäntäiset kortit ovat kai laadullisesti ottaneet jo kiinni firewirekortit (jos eivät menneet jopa ohitse) ja thundebold on huomisen liitantäväylä.
 
Riippuu siitä mitä liitäntöjä koneestasi löytyy, niin sen mukaan valitset kortin. Itse pitäisin tällä hetkellä usb-väylään liitettävää korttia relevanteimpana valintana, koska siinä segmentissä hinta ja laatu ja ylläpito kohtaavat parhaiten eikä usb ole ihan vielä menneen talven lumia. Thundebold on varmaan tulevaisuudessa se standardi, mutta itse pitäisin sitä vielä liian uutena tekniikkana eli hinta on vielä korkealla ja tuki huonoa (ehkä muutaman vuoden päästä sitten thundebold). Thundebold liitäntä kaiketi löytyy ainakin uusista maceista.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=16&t=224157