Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Ziggy Bubba
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Prs kitarat
Aika:12.08.2014 16:02   (muokattu 12.08.2014 16:06)
Mulle tuli alkuvuodesta vuoden 2011 vasuri Custom 22 Hollannista. Tässä on Pattern-kaulaprofiili. Tuo on kaiketi nykyinen vastine Wide/Fatille. Sopivan paksu omaan käteen, ei mikään ihan jööti kuitenkaan. Esim. oman Les Paul Traditionalin 50's profiili on selkeästi paksumpi, tai ainakin "hartioita" on paljon enemmän.
 
Mikit on firman 59/09-malliset, hiukan ylimääräistä potkua ns. normi-Paffeihin verrattuna löytyy. Puolitusten ansiosta noilla soittelee passelisti vähän kaikkea mitä nyt sattuu keksimään. Yleissoundi kitarassa on melko kirkas, etenkin humbucker-kaulamikillä tuo on todella tervetullutta.
 
Työnjälki on ensiluokkaista, mitä nyt ite olen vastaavan tason kitaroita vähän käpistellyt. Mahonkirunko on yhdestä nätistä palasta ja kannen loimuissa on kivasti eloa. PRS:n uudehkot Phase III -virit on tanakkaa tekoa ja tatsi on just passeli. Tallasta puuttuvat kielikohtaiset intonaatiosäädöt, mutta itellä ei ainakaan ole ollut ongelmaa 10-kielillä ton kanssa, päinvastoin. Vireisyys pitkin kaulaa on kohillaan.
 
Akustinen sointi on varsin vahva. Tällä tavalla hyvin soivalla kitaralla on hauska välillä hissutella ihan hiljakseen, sillä keppi soi vähemmälläkin käskemisellä. Ergonomia on just omaan makuun, kevyt paino ja hyvä balanssi seisten & sylissä saa multa pojot myös.
 
Menee kyllä hiukan yksipuoliseksi tämä... Noh, tone-potikka ei toimi koko matkalta (voipi olla syynä potikan "vasurius"). Miinuksena joillekin on varmaan se, että tämä ei ole strato, lepsa tai mikään muukaan 50-luvun klassikko.
 
Kuvaa kepistä:
https://dl.dropboxusercontent.com/u … 0fotot/PRS%20Custom%2022%20body.jpg
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=224094