Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:J.Nikkanen
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Kalliit laitteet vs halvat laitteet
Aika:07.08.2014 09:22   (muokattu 07.08.2014 09:23)
Stalkah: Meinasin lähinnä, että laatuvehkeessä hajoavat komponentit on yleensä kulutustavaraa tai vähintään helposti korjattavissa.
 
Sen sijaan se kytkin siinä pientä komponenttia tiukassa paketissa sisältävässä digipiirikäikäleessä nimeltä DF-7 oli aika "iso" juttu, vaikka äkkiseltään helpolta kuulostaakin. Kyseessä ei siis tosiaan ollut mikään perinteinen Carling DPDT -kytkin, joka on suorastaan massiivisen kokoinen ja helposti käsiteltävä palikka tuon Digitechin pikkunappiin verrattuna. Olisi varmasti vaatinut jonkinsortin erikoistyökaluja, jotta sen todella pienen kumitassun painaman kytkimen olisi saanut vaihdettua ja sehän olisi pitänyt vielä löytää jostain varaosana. Varsinkin vielä joskus kuusi tai seitsämän vuotta sitten nää molemmat ois ollu varmana nykypäivää vaikeampia juttuja, kun netti ei ollut niin pullollaan kaikkea mahdollista.

 
Eikö tuo käytä samaa kytkintä kuin vanhemmat DODitkin? Uusi kytkin maksaa alta euron ja vaihtuu melko nopeasti. Hyvä kolvi, sukkaa tinan poistoon ja näin. Saattaa olla että muistan väärin mutta ilmeisesti en.
 
DOD tosiaan teki vinkeitä pedaaleja saundin paskomiseen, mutta kärsii kyllä hemmetin huonosta katkaisijasta. Mutta onneksi vaihto on pääsääntösesti helppoa ja halpaa, euron-parin luokkaa ostopaikasta sekä merkistä riippuen. Monesti uusi kytkin on parempikin kuin alkuperäinen.
Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=224019