Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:s8na
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Kalliit laitteet vs halvat laitteet
Aika:06.08.2014 21:13   (muokattu 06.08.2014 21:15)
Lastinen: Hieno artikkeli taas. Hassua sikäli, että jos olisi eilen ottanut tollasen purkin auki niin olisin pettynyt tuollaiseen ratkaisuun. Samantyylisiä, joskin erilaisella mikrokytkimellä varustettuja, ratkaisuja oli esimerkiksi Ibanezin halpaakin halvemmissa Soundtank-sarjalaisissa. Sielläkin mikrokytkin oli piirilevyllä ja muistaakseni jousi painoi sitä. Se oli vain varsin vikaherkkä kokonaisuus.
 
Nuo "boutique"-kytkimet taas ovat näytelleet minulle sitä laatua ja kestävyyttä, vaikka olen sellaisiakin joutunut vaihtamaan hajoamisen takia.
 
Bossin kytkin on myös kuluvaa sorttia. Ensiapuna voi kytkimen päätä korottaa teippaamalla tms. jolloin se toimii taas hetken.
 
Ehkä koko kytkinajattelua voisi viedä pidemmälle? Mitä jos ei olisi mekaanista kytkintä? Olisi vaikka valolähteen ja valovastuksen yhdistelmä, joka ohjaa relettä? Se olisi pitkäikäinen ratkaisu.

 
Millanenhan systeemi korgin pitchblakissä on? Se kun on tbp ilman naksukytkintä. Virtojen kanssa kuulee erilaisen naksauksen spedusta nappia painaessa, kuin mitä ilman sähköä lähtee. Olettaisin että joku rele siellä on. Optinen osuus tosin varmasti puuttuu :)
Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=224019