Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Dr. Muff
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Kalliit laitteet vs halvat laitteet
Aika:06.08.2014 13:55
Kipander: Moi kaikki!
 
Koin herätyksen avattuani yhden kymmenen vuotta vanhan ABY-vaihtajan. se toimi moitteetta ja oli edelleen käytössä. Tämä toimi todellisena herätyksenä ja sysäsi ajatuksen siitä, miten jotkut tekevät laitteita halvalla ja jotkut tekevät kaikkensa laitteiden eteen.
 
http://backstage.custom-sounds.com/ … miljoonaa-polkaisua-kestaako-kytkin
 
Onko teillä kokemuksia laitteista, jotka ovat kestäneet ikuisuuden ja toisaalta laitteista, joista on aika jättänyt nopeammin kun olisi toivonut?
 
Parhain terveisin
 
Kimmo Aroluoma

 
Noita mekaanisia kytkimiä (DPDT, 3PDT) on mennyt halvoista (esim. EHX) ja kallimmista (esim. BJFe, RMC, BK Butler). Muitakin varmasti mutta ei tule mieleen. Ainakin osa näistä valmistajista reagoi aika nopsaan ja vaihtavat alihankkijaa. Mahtaakohan yksikään pedaalivalmistaja testata tuotekehitysvaiheessa kytkimien kestävyyttä. Tokkopa, käytetään vaan niitä luotettaviksi miellettyjä merkkejä kuten Carling. Ja juuri Carlingin kytkimien kanssa on ollut ongelmia.
 
En muista yhtäkään bossin pedaalia jossa kytkin olisi temppuillut, vaikka jotkut noista ovat jo 30 vuotta vanhoja.
 
Kyllähän kitarakamat ovat nykyaikaan nähden silti poikkeuksellisen kestäviä jos verrataan vaikkapa taulutelkkuihin tai kännyköihin. Varmasti markkinoilla on myös paskoja merkkejä mutta monaasti hinta korreloi laadun kanssa. Kuluvat osat kuluvat eikä mikään loppujen lopuksi ole ikuista.
Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=224019