Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:timppis
Alue:Elektroniikka ja soitinrakennus
Aihe:Mystinen sähköongelma Harley Benton Powerplantissa
Aika:01.08.2014 21:32   (muokattu 01.08.2014 21:34)
Lastinen: Osaako joku sanoa, että onko toi sama homma (eli miinuskarva kytketty suojamaahan) esim. T-REXIN virtalähteissä, missä isolated outputit? En haluaisi mitään uusia purkkeja pedaalilautaan.
 
Ei ainakaan mainospuheiden perusteella pitäisi olla, koska sen jälkeen ne outputit ei enää olisi erillään toisistaan (isolated). "Isolated" voi tässä tapauksessa tarkoittaa:
 
1. Sitä että DC-lähdöt on suojamaasta erotettu. Tämä ei siis vielä ota kantaa, onko DC-lähdöt erotettu toisistaan.
 
2. Sitä että DC-lähdöt on nimenomaisesti erillään toisistaan. Jos näin on, niin ne on väkisinkin myös erillään suojamaasta.
 
Alunperin kyseessäolleessa HB:n powerissa lähtöjä mitä ilmeisimmin ei ole erotettu suojamaasta, ja siksi humina. Modaamalla poweri kohdan 1. mukaiseksi huminan pitäisi poistua. Kohdan 2. mukaiseksi HB:n poweria ei pysty modaamaan, koska sen muuntajassa on vain yksi toisiokäämi eli vain yksi käyttöjännite, eli toisistaan erillään olevia jännitteitä ei ole olemassa. Tällöin voidaan vain reguloida yhtä käyttöjännitettä yhdellä tai useammalla rinnankytketyllä regulaattorilla (HB:n tapauksessa kahdella regulaattorilla, toinen 9 volttinen ja toinen 12 volttinen), ja jakaa se rinnankytkentänä yhteen tai useampaan liittimeen. Ts. vaikka liittimiä on monta, niihin tulee yksi ja sama jännite.
 
Käsittääkseni nuo "isolated"-vehkeet on tuon kohdan 2. mukaisia. Ainakin Voodoo Labs on. Jossain tosin näkee myös termiä "fully isolated", joka nyt ainakin viittaa tuohon. Termistöjä kuitenkin käytetään maailmassa niin monella tavalla eri ihmisten toimesta, että eipä niistä mitään kattavaa voi tutkimatta sanoa. Oleellista on, että kohdan 2. mukaisen powerin muuntajassa pitää jokaiselle lähdölle olla oma toisiokääminsä. Arvaisin, että T-rexin poweri on kohdan 2. mukainen, mutta tämä on taas arvaus. Skemaa en löytänyt vepistä, yleismittarilla tuon näkisi.
Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=31&t=223934