Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Laulava Kylätohtori
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Erot kitarakaapeleissa ja niiden soundissa
Aika:06.07.2014 09:08
Onhan näitä kitarapiuhaketjuja, mutta en löytänyt just nyt sopivaa (tein yhden haun).
 
Mutta vertasin siis 4m Cordialin CGK-175 piuhaa ja 3m CIK 122, plugeina tavalliset Neutrikit.
 
Mutta mutta, ero oli aivan valtava. Todella radikaali, ei mitään kultakorvaosastoa. Jos ei kuule eroa, niin ei erota kitaraakaan viulusta. Mietin jo, että voiko tuo toinen piuha olla edes kunnossa, mutta kyllä se nyt kuitenkin tuntuisi normaalisti toimivan.
 
Ero on vähän samaa luokkaa, kun kääntäisi trebleä yli neljäsosa kierrosta, melkein puolikierrosta. Eikä eroa edes saa treblellä kompensoitua, koska CGK-175:lla soundissa on paljon sellaista, mikä CIKillä häviää. Eli CGK säilyttää jotain taajuuksia ym., jotka CIKillä katoaa, eikä niitä saa enää treblelläkään takaisin.
 
Tästä tuli mieleen, että ehkä se johtuu käyttämistäni kaapeleista, etten pidä buffereista. Tuon CIK-122:n kanssa bufferi voisi hyvinkin olla varsin tarpeellinen laitos. Pitää vielä testata. Mutta suosittelisin niille, jotka painivat tumpun soundin kanssa, kokeilemaan tuota CGK-175 piuhaa (tai jotain vastaavaa). Varsinkin, jos soundi muuten on kunnossa, mutta liika tummuus, mitä ei saa treblellä parannettua, vaivaa.
 
Tai sitten kolvasin johdon huonosti ja se oli rikki ja koko tämä aamuinen vaahtoamiseni oli turha. :) Onko muilla vastaavia kokemuksia piuhoista. Eli se ero on oikeasti iso, ei mitään sellaista, jota joutuu tarkkaan kuuntelemaan..
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=223673