Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:ÄM
Alue:Rummut: rumpukamat
Aihe:Alapää akustiseen settiin
Aika:02.07.2014 19:38
Aika pitkä vyyhti lähteä tätä, useinkin ilmoilla ollutta aihetta, taas purkamaan.
Sanotaan nyt kuitenkin pähkinän kuoressa niin, että koittakaapa, bändinä yhdessä, nyt ensin miettiä sitä soittoa kokonaisuutena ja saada bändibalanssi kuntoon. Se kuitenkin on se ihan ensimmäisiä asioita, joka yhtyesoitossa tulis ottaa haltuun. Ts. kitaristin tulis kuunnella koko bändiä ja sovittaa volyyminsa sen mukaan.
Sitten taas jos rumpali jyrää niin, että kitaristit ei kuule toisiaan, eikä basari silti kuulu, ollaankin aiheessa rumpalin oma settibalanssi.
 
Kun nämä asiat on kunnossa, muistelee vieno virne naamallaan, taaksepäin aikoja, jolloin suunnitteli trenarille rumpumikityksiä ja subbareita.
 
Disclaimerina sitten toki se, että jos soittelee trenarilla, studio tyyliin, rummut mikitettyinä, kiinni äänityskalustossa ja luurit korvilla. Luureissa miksaus koko bändistä. Kyllä kuulee kaiken ihanasti. Mutta tähän tullaan ehkä enempi sitä kautta, että on keikalla/studiossa tottunut moisella tekniikalla liikkumaan.
Settibalanssi ja bändibalanssi on asioita, jotka kannattaa ottaa haltuun jo paljon ennen sitä. Niitä en sivuuttaisi ja syöksyisi ratkaisemaan ongelmaa, korvamonitoroinnilla, saati mikitys/subbari-virityksillä.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=30&t=223616