Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:KUNU
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Suhr Guitars boikottiin - Epic Fails -
Aika:23.06.2014 16:49
Termos kaikile!
 
Nyt lienee savu sen verran laskeutunu, että kehtaa alkaa kirjottahmaan omia kokemuksia kyseisestä hi end firmasta. Kyseessä on tosiaanki tuo jenkkiläinen laadukkaitten kitaroitten ja musiikkivehkeitten pulju, jos joku ei ole vielä kuullut. Tekstiä tullee paljon mutta toivottavasti jokainen ketä kiinnostaa kyseinen pulju, jaksaa lukea läpi tämän, kiitän.
 
Tullut soitettua tässä Suhrin kitaroilla about 2-3 vuotta ja custom tilauksia on kitarapuolelta sen 4 kappaletta nyt plakkarissa mistä yksikään ei ole hoitunut virheettömästi alusta loppuun asti. En halua tässä turhaa alkaa mustamallaamaan mistään pienien virheiden takia vaan kerron faktapohjaisesti kuinka pahasti kyseinen firma oikeasti on töppäilyt tässä.
 
Ensimmäiset 2 customtilausta hoituivat kohtuu pienillä vaivoilla. Ensimmäisen kitaran saapuessa jälleenmyyjälle Ranskaan, huomasi kauppias että kitaran floikka oli halki. Uusi floikka toimitettiin Ranskaan toki, mutta tämä operaatio kesti kokonaisuudessaan lähes kaksi viikkoa.
Kun kitara saapui vihdoin kotia niin jo parin viikon soittamisen jälkeen totesin mikkien olevan aivan liian tuhnut omaan makuun, joten kävin ostamassa parin sadan euron Lundgrenin M7 mikkisetin kitaraan. Kun aloin mikkejä vaihtamaan niin huomasin tehtaalla tulleen mokan jonka johdosta olivat laittaneet väärät mikit kiinni kitaraan, kuuman mikkisetin sijaan tilalle olivat laittaneet Vintage henkisen setin. Vitutuskäyrä oli pienoinen vaikka tehdas lähettikin uuden mikkisetin postissa nopeasti. Vaivaa, aikaa ja rahhaa palo, eikä tuo ylimääränen seiskamikkisetti paljon lohtua tuonut.
 
Toinen seiskakielinen custom tuli ajallaan, mutta siinäkin väärät mikit, tällä kertaa väärän väriset. Edessä jälleen sama rundi eli uudet mikit tehtaalta ja sitten asentamista paikoilleen.
 
Kolmas kitara oli lähtenyt tilaukseen kahden ensimmäisen kepin aikana ja arvioitu saapumisaika oli 10 kuukautta. Kitaran ollessa 9 kuukautta tilauksesta tuli ilmoitus, että viivästyy kuukaudella tai kahdella. Eipä tuo haitannut tuossa vaiheessa, mutta kun 12 kuukautta tuli täyteen ja kitara vihdoin saapui jälleenmyyjälle niin hienona yllätyksenä kitaraan oli porattu väärät potikan paikat ja laitettu vääränlainen mikinvalitsin. Laitoin kitara takasin ja lupasivat tehdä uuden mahdollisimman nopeasti. 16 kuukautta tilauksesta niin kitara saapui kotiovelle. Vaikka kitara oli siinä vaiheessa juuri semmoinen kuin tilattaessa niin pettymys oli silti valtava.
 
Näistä huonoista kokemuksista selvittyäni ja kitaroihin hurahtaneena ajattelin antaa vielä yhden mahdolisuuden kyseiselle firmalle. Löysin USAsta liikkeen millä oli hyvä "build slotti" ja kitaran piti olla valmis n.3 kuukautta tilauksesta. Tilauksen piti olla valmis marraskuun lopussa 2013.
Kasasin tällä kertaa unelmakitaran välittämättä sen tarkemmin hinnasta. Valinnaksi tuli esim exotic tason Burl-vaahtera kansi sekä Cocobolo kaula + otelauta. Tehdas vielä hyvitykseksi edellisistä kömmähdyksistä antoi minulle tilaisuuden valita kansipuu kuvien perusteella ilmaiseksi. Tilaus lähti liikkeelle hyvin, mutta kuukausi tilauksesta ilmoitettiin että Cocobolo on asetettu hakkuukieltoon ja firma ei aio käyttää ennää kyseistä puuta. Tämän johdosta kaulapuu valittiin uudelleen ja matkaa jatkettiin.
Kuukausi eteenpäin näin parilla foorumilla kuvia kyseisen puljun kepeistä Cocobolo kaulalla ja päätin laittaa ihan varmuuden vuoksi mailia firmalle että mikä on tilanne. Vastauksena tuli, että olivat vahingossa antaneet väärää tietoa kaulan saatavuudesta ja tarjoavatkin sitä tilauksiinsa, noh kaulapuuta vaihdettiin takaisin alkuperäiseen.
 
Marraskuun loppu saapui ja kysyin kitaran tilannetta suoraan tehtaan tuotannosta, ilmoittivat yllätykseksi että kitaraa ei ole edes aloitettu vielä tekemään koska ollut kiireitä. Vakuuttivat että kitara lähtee kuitenki valmistukseen joulukuun aikana jolloin kitara oli jo kuukauden myöhässä vaikka ei vieläkään edes rakennusvaiheessa. Tammikuussa kyselin tilannetta ja edelleen sama paska jatkui ja kuulemma tehtaan vuosittaiset bileet viivyttivät tilannetta.
Tässä vaiheessa fiilis oli jo sen verran tuohtunut että lähti vihaista viestiä ite firman CEOlle John Suhrille. John muistutti minua vuoden takaisesta kun olivat antaneet ilmaiseksi jo pedaalin virheistänsä, NAURETTAVAA! Saimme asiat kuitenkin sovittua ja edelleen pahoittelivat ja lupasivat pientä alennnusta loppusummasta, kitara luvattiin laittaa HOT-listalle ja arvioitu valmistuminen olisi kahdessa kuukaudessa eli maaliskuun aikana.
 
Maaliskuu lähestyi ja tehdas itse päivitti mulle tilannetta sen verran että runko oli kuulemma valmis ja koko lähetys odotti vain kaulan hiontaa, koska olin tilannut kaulan custom profiililla. Kaulassa alkoi kestää taas sovittua pitempään ja kyselin perään parin viikon päästä.
Tehdas ilmoitti että kaula on valmis tässä vaiheessa, mutta olivat jotenkin kämmänneet rungon kanssa ja valitsemani ääretömän hieno kansipuu oli siis heitetty roskiin ja joutuvat aloittamaan koko prosessin alusta. En käsitä miten runko on voinut olla valmis kuukauden ja vasta siinä vaiheessa huomaavat sen olevan pielessä?! Noh sain valita uuden kannen mikä miellytti omaa silmääni vielä paremmin kun edellinen, joten olo oli ihan hyvä tässä vaiheessa vaikka keppi oli myöhässä jo sen 4 kuukautta. Pari viikkoa ehti mennä ja maili tuli missä kerrottiin että tehdas oli kämmännyt uudenki kannen kanssa ja sekin joudutaan tekemään uusiksi, tällä kertaa sanoivat vain että laittavan jonkun kannen mikä vastaa edellisiä hyvin. Tästä suivaantuneena halusin perua kauppaa, mutta olisin hävinnyt siihen asti maksamani varausmaksun, joten eipä ollut paljon vaihtoehtoja kun jatkaa eteenpäin. Kansipuu saatiin valittua ja tilaus lähti eteenpäin.
 
Sain vihdoin ilmoituksen kesäkuun alussa että kitara on valmis ja he lähettävät sen niin pian kuin mahdollista tulemaan. Kitara jostaki käsittämättömästä syystä lähti kuitenki vasta 10 päivän kuluttua tuosta lupauksesta eteenpäin ja vielä hitaimmalla mahdollisella tavalla kohti jälleenmyyjää. Jälleenmyyjä infosi minua kitaran saavuttua ja laittoi loppulaskun missä Suhr ei ollutkaan antanut alennusta mitä olivat luvannut talvella! Tätä pitikin selvitellä pari päivää ja jälleen kerran pahoittelua ja perseennuolemista oli siis luvassa.
 

Kitara saapui Suomeen viime päivinä ja näin ollen myöhästyi 7 kuukautta sovitusta aikataulusta! 3 kuukauden odotusajasta tulikin 10 kuukauden tuskainen ja paska taival. Suhri ei sinällään pahoitellut asiaa sen kummemmin vaan ilmoittivat että ovat tekemisissä orgaanisten materiaalien kanssa ja ihminen tekkee virheitä, nice!
Ehkäpä paskinta tässä koko jutussa on se että firma on tehnyt minun tilauksen ohi kymmeniä keppejä jotka ovat tilattu tämän kevään aikana, näköjään iso liikkeet ajavat yksittäisen suomalaisen tilauksen edelle. Esim pari nettituttua tilasivat helmikuussa kitaran ja toukokuussa saivat soitettaviksi. Eikä firmaa kiinnostanut kuunnella edes kritiikkiä tuosta ja jättivät vastailematta maileihin.
 
Itse laitan henkilökohtaisesti kyseisen firman boikottiin ja suosittelen jokaista customia harkitsevaa miettimään tarkasti mihin on rahojansa laittamassa. Itselle tämä ei ollut ensimmäinen Suhri mutta 100% varmasti se viimeinen. Salama ei osua näin montaa kertaa samaan paikkaan kun puhutaan äärimmäisen hyvässä maineessa olevasta puljusta näillä hinnoilla. Kitarat ovat äärettömän hyviä ja siksi tuntuukin todella pahalta kirjoittaa tämmöistä, mutta mikhään kitara ei ole tämmösen paskan arvosta. Varmastikkin unohdin mainita vielä asioita tässä, mutta jos jotaki kiinnostaa kysyä jotakin niin voi laittaa myös pikaviestiä tulehmaan aivan vappaasti.
 
-Kunu
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=223510