Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Myrkky Nuoli
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Treble bleed mod Stratocasterissa
Aika:20.06.2014 17:32
Laulava Kylätohtori: Tulipa testattua '50 wiringia. Onhan se omalla tavallaan hyvä ja ymmärrän, miksi joku sitä käyttää, mutta ei se sitten kuitenkaan ollut minun juttuni. Treblet säilyivät toki paremmin kitaran volaa pienennettäessä ja volume täysillä soundissa oli juuri sitä 'in your face' meininkiä, mitä joku tuolla aikaisemmin kirjoitti, mutta muuten en pitänyt soundimuutoksesta.
 
Sanotaanko niin, että normaalikytkennällä kitaran volaa pienennettäessä saa (Expressistä) puhdasta, jossa on tanhuava yläpää, mutta '50 wiringilla yläkerran tanhut loppuivat...
 
Pitää nyt miettiä, jos seuraavaksi kokeilisi treble bleediä...

 
Valmistaudu myllytykseen.. treble bleed on väärillä komponenteilla sietämättömän kamala, mutta oikein kalibroituna uljas jos ei käytä germanium fuzzeja. Konkka ja vastus rinnan on mun style, molempien arvoja joutuu säätämään luonnollisen efektin aikaansaamiseksi ja kitarakohtaista on tämä. Isompaa kuin 1n konkkaa en suosittele. Semmoiseen luonnolliseen sweeppiin joku 820p konkka ja siihen vastus rinnan 100-450k väliltä pitäs skulata. Mitä isompi konkka, sitä enemmän trebleä vuotaa. Mitä isompi vastus, sitä enemmän se hillitsee treblen korostumista ja alapään leikkurointia. Vastus myös muuttaa potikan sweeppiä, joten sitäkin saattaa joutua kikkailemaan. Pelkkä 1n konkka yksinään kuulostaa riittävän alas rullattuna jazzmasterin tallamikiltä, jonka perässä on wah ääriasennossa, en suosittele. Up the soldering irons!
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=223295