Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:juha_p
Alue:Tietokoneet ja musiikkiohjelmat
Aihe:Paras läppäri musiikin tekoon/äänittämiseen SEKÄ surffailuun
Aika:08.06.2014 11:01
Alice90: Mikä olisi tähän tarkoitukseen paras? Olin jo kääntynyt Macbook Pro:n puoleen, mutta gooleteltuani huomasin, että pakolliset päivitykset 4vuoden välein voi aiheuttaa ongelmia musiikin teossa (mullakin kaikki tarvittavat laitteet valmiina..)..joten kysyisinkin mikä olisi tarpeeksi hyvä kannettava tähän tarkoitukseen? budjetti on 1200€. Nykyinen koneeni on FujitsuSiemens Esprimo Mobile (yritysläppäri) ja on ollut kyllä ihan huippu!! Harmittaisi ostaa paskempi kun tämä.. ja kestävyys plussaa.. nykyinen kone 6 vuotta vanha, ja edelleen jaksaa. Syy koneen vaihtoon on lähinnä se, että ehtisin uuden koneen hommata ennen kuin vanha hajoaa, vaikkei tämä hajoamisen merkkejä näytäkään, niin nyt on rahat kasassa. :D
 
Lähinnä siis äänitän laulua, mutta ajatuksena on ollut myös kokeilla itse omien instrumentaalien tekoa, jahka aikaa joskus löytyisi opiskelujen ja töiden ohelta. Kysyn neuvoa, koska en ymmärrä koneista itse yhtään mitään. Ja kone on oltava läppäri, koska haluan käyttää sitä muuhunkin kuin musiikin tekoon, siis normaaliin surffailuun ja opiskelujuttujen tekemiseen + kone täytyy saada tarvittaessa mukaan.
 
Kiitoksia etukäteen vastauksista :)

 
Et kertonut kuuluuko nyk. kokoonpanoosi jo kunnollinen äänilaite vai ainoastaan se integroitu äänipiiri joten ehdottaisin että tarvittaessa sijoita budjetistasi parisataa euroa ulkoiseen USB äänilaitteeseen jossa on riittävästi liitäntöjä myös tulevia kokeilujasi ajatellen (ts. mikkietunen/-etuset, instrumenttiliitäntä, MIDI I/O -liitännät).
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=33&t=223326