Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:käsi
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Pedaalilauta ongelma
Aika:03.06.2014 23:22
Jone the Bone: Outo juttu, jos pedaalien kytkentänapsu kuului todellakin vain PA:sta, eikä kitarakaapista, joka oli keikalla mikitetty. Tällöinhän maalenkistä ei voi olla kyse, sillä galvaanista yhteyttä PAn ja kitarakaluston välillä ei ole. Toisaalta, maalenkki nupin ja pedaalilaudan välillä olisi varmastikin aiheuttanut ongelmien kuulumisen myös kitarakaapista.
 
Tilanne olisi toisin, jos esim. jostakin pedaalista/signaalijakajasta olisi vedetty piuha suoraan mikseriin, ilman galvaanista erotusta hoitavaa DI-boksia, jolloin maalenkin muodostuminen pedaalien ja PA:n välille olisi enemmänkin kuin todennäköistä, ja voisi aiheuttaa kuvatunlaista tasajännitetasojen erojen välistä napsahtelua.

 
Nyt kun mietin asiaa, niin en voi taata etteikö olisi kuulunut myös kitarakaapista. vaikea varmasti sanoa koska monitori oli hyvin lähellä kitara kaappia. lava kun ei ole järin iso, niin paikka jossa olin oli aika ahdas. vieressä vasemmalla oli kitara kaappi korokkeella suunnattuna suoraan mun kylkeen ja naaman edessä yläviistossa oli monitori ja sitten pa joka oli suunnattu yleisöönpäin taas melkein heti sen monitorintakana. joten hyvinkin on voinut napsuminen kuulua kitara kaapistakin. tätä ei ole muualla tapahtunut, ei aikaisemmillakaan keikoilla.
 
Katselin ja kuuntelin keikan jäkikäteen, kun tuolla voi nauhoittaa koko keikan(mikä on muuten aika siistiä, äänenlaatu ei ole huippua mutta selvää saa)niin siinä nauhallakin huomasi tuon napsahtelun. yleisöstä vaan muutama muusikko kaveri siitä keikan jälkeen tuli sanomaan
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=223275