Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:käsi
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Pedaalilauta ongelma
Aika:03.06.2014 11:00
Viime keikalla törmäsin outoon ilmiöön. Keikan kuluessa alkoi pa:n kautta tulla naksahdus ääni yllättävän voimakkaasti joka kerta kun laitoin pedaaleja pois päältä tai päälle. Tätä ei ole koskaan aiemmin tapahtunut keikoilla eikä treenikämpällä. Tosin treenikämpällä laitteet ei ole mikitetty.
 
Pedaalilaudassa on 9 pedaalia, ne menee kahdessa eri lenkissä. Eka lenkki on säröjä varten ja siinä on viritin ensimmäisenä. Tämän signaali tie kulkee kitarasta pedaaleihin ja siitä suoraan vahvistimen inputtiin. Toinen lenkki sisältää sitten delayn, choruksen,
phazerin, Univibe tyypinen pedaali, sekä tremolo. se menee efektilenkkiin.
Virtaa antaa Palmerin virtalähde josta riittää hönkä 12:sta pedaaliin. Pedaaleissa on osa uusia digitaalisia ja osa vanhan mallin analogisia. Tämä on aiemmin aiheuttanut sen että herkiten reagoi tuo bbe:n two timer delay tähän siten että se tilttaa välillä. Käsittääkseni sen lähtövirta/jännite minkä tarvii on erilainen kuin muiden. Joten lautaa kun käynnistää saattaa ekan kerran kun laittaa pedaaleita päälle tiltata tuo delay. Sen saa toimimaan kyllä siten että virta pois, ja pian uudestaan päälle. ja ekana laittaa tuon delayn päälle hetkeksi. Tämän jälkeen toimii moitteetta.
 
Olen yrittänyt haarukoida ongelmaa, mutta en ole varmuudella löytänyt sitä. Huomioitavaa on että, ei kuulunut keikan alussa. Parin biisin jälkeen alkoi kuulumaan.
Ja kuului kaikista pedaaleista mitä käytin. En muista miten virta tuli vahvistimeen ja lautaan. Tarkoitan että tulivatko samasta pistorasiasta vai ei.
 
Tuo naksuminen ei latistanut fiilistä keikalla, joka meni muutenkin aivan hemmetin hyvin. Mutta, itseäni se häiritsee koska en halua että se uusii. Tärkeitä keikoja tulossa kesällä. Mm festarivetoja sekä clubi keikkoja kuten Bar Loose jne.
 
Lava oli aika ahdas, joten kitaramikitys oli aika lähellä. Pedaalilaudasta noin metrin päässä oli mun nuppi ja 2x12 kaappi. Aika lähellä siis oli mikki. Onko mahdollista että tuo mikrofoni poimisi tuon äänen?
 
Toinen epäilys on että muodostui niin sanottu maalenkki.
 
Kolmas epäilys on, että jokin pedaali ei toimi niinkuin pitäisi ja jostain syystä vuotaa läpi ääniä vaikka ei ole päällä. Tämä on kyllä aika kaukaa haettu tilanne.
 
Vinkkejä, ohjeita, neuvoja kaipailen.
 
Kiitos
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=223275