Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Rotuvaari
Alue:Elektroniikka ja soitinrakennus
Aihe:Väriä pintaan #128, eli lakatun pinnan väritys
Aika:24.05.2014 00:47   (muokattu 24.05.2014 00:52)
Zeeboo: Valistakaa taas tietämätöntä.
 
Case:
Lakattu puupinta, puun itsensä värinen. Lakkapinnat Diccoa (vast). Hinku saada sävytettyä toisen väriseksi, kuitenkin niin, että puun syykuvio pysyy näkösällä.
 
Vedetäänkö vanha lakka puulle asti veks? Vai piisaako karhennus, sävytys lakkapetsillä? Meneekö tällä toimintamallilla 100% varmuudella munilleen?
 
Kokeilin hakua ja kuukelia, mutta ei sattunut selitystä kohdalle. Etukäteen kiitos avusta.

 
Itse kyllä vetäisin vanhan lakan pois jo pelkästään senkin takia, että uusi petsi näyttää mielestäni paremmalta suoraan puulle vedettynä. Tällöin kitara kestää paremmin kolhujakin, kun litku on syissä asti, eikä kolhuissa tai raapaisuissa vain lähde vanhan lakan päältä. Ja sitten lähtötilannekin, eli onko Dicco(?) kellastunut, jolloin haluttu värisävy ei välttämättä olekaan sitä mitä piti.
 
Itse uusin käsittelyn melkein aina kokonaan työssäni, lakattiin sitten veneitä tai parketteja. Totta kai riippuu olosuhteista, mutta tällöin ei tule aineiden sopivuusongelmiakaan, kun tietää alun alkaen mitä tavaraa käyttää.
 
E: Mietittyäni hetken, voi tuo mataksi vetäminen olla ihan riittävä toimenpide. Kannattaa nyt lähteä siitä liikkeelle, jolloin voi tarvittaessa vetää kaikki pois. Ja haluttua värisävyä ei välttämättä saa kerralla, jolloin kirkasta lakkaa väliin kerros ja uutta väriä pintaan. Kokeilla voi loputtomiin - ja kikkailla.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=31&t=223072