Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Kampela77
Alue:Kitarat: soittaminen
Aihe:Musiikin eri "vaikeustasot"
Aika:23.05.2014 18:18
kimurantti1: Mitä tuntumpi intervalli, sen helpompi se on kuulla. Sama pätee intervalleista muodistuviin sointuihin ja sointukiertoihin. I-V-VIm-IV -kierron kuulee joka neljännessä poppisbiisissä (no okei, ei ihan mutta niin ylikäytetty se on ettei mitään järkeä), niin ettei se voi olla jäämättä päähän. Jos taas kuuntelee paljon musaa, jossa on kryptisempiä sointuja ja sointukiertoja, tulee nekin pikkuhiljaa tutummiksi ja lähes yhtä itsestäänselväksi kuin kolmisointuharmonia.
 
Sama pätee rytmeihin. En voi väittää olevani asiantuntija, mutta oon jonnin verran perehtynyt afro/kuuba-rytmiikkaan. Oon myös saanut soittaa parin "natiivin" kanssa. Kokemus oli jännä ja opettavainen. Aivan yhtä luonnottomalta kuin meille (ainakin aluksi) kuulostaa heidän musansa poly- ja mikrorytmiikka, kuulostaa heille meidän eksaktin tarkka biitti. Eivät pystyneet soittamaan ns. preussilaisella groovella vaikka yrittivät. :-)

 
Itsellä oli joskus kämppäkaverina neekeri. Yritimme soitella joskus kahdestaan, mutta eihän siitä tullut mitään kun en ollut neekeri.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=38&t=223143