Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Bf109
Alue:Musiikin teoria ja säveltäminen
Aihe:Musikaalisuustesti
Aika:19.05.2014 15:01
faq1: Vastaus kohtaan 1: mittaa sitä, kuinka lähellä olevien äänien eron kykenee kuulemaan. Se kertoo, että kuinka hyvin kykenee pysymään nuotissa.
2. Tietenkin täytyy pystyä sanomaan jos on musikaalisuutta.

Juu, tiedän kyllä mitä tarkoittaa, mutta mielestäni sivuilla puhuttiin että testi yrittää tarkastella nimenomaan tuota ykköskohtaa. Ykköskohta on myös tyyppiä joko tai, eli jos siitä vetää huonot niin kakkosella ei ole juurikaan merkitystä. Kakkoskohtaa sen sijaan voi ainakin jossain määrin treenata jos eron kumminkin kuulee.
 
Se on musikaalisuuden yksi tärkeistä ominaisuuksista erottaa selvästi eri äänenkorkeudet.
Toki. Siitä huolimatta kaksi täysin eri asiaa erottaa äänenkorkeudet selvästi toisistaan, ja erottaa suunta missä toinen sijaitsee ensimmäiseen verrattuna.
 
Miten sulla sitten meni se testi?
Ihan odotusten mukaisesti eli hyvin huonosti, itse asiassa testistä loppui mielestäni asteikko kesken. Ekalla kokeilulla 16.8Hz@500Hz mikä on yli neljännessävelaskel tuolla taajuudella; muutaman kerran kun noihin ääniin totutteli niin pääsin 1.8Hz. En jaksanut jatkaa kliksutteluja, toi olisi parantunut vielä tuosta kun äänissä oli selvästi eroa edelleen. En siis päässyt vielä kohtaan jossa äänet olisivat kuulostaneet samalta.
 
Oikeasti tulokseni pitäisi olla vielä huonompi kuin tuo 16.8Hz@500Hz koska melodian kuullessani en välttämättä tiedä oikeaa suuntaa nuottien välillä vaikka ero olisi yli sävelaskeleenkin. Omaksi ilokseni soittamistahan (piano, kitara) tämä lukihäiriö ei sinänsä haittaa koska kuitenkin kuulen soitostani menikö niin kuin piti jos vain saan käsiini nuotit/tabit tms. lähtökohdan josta lähteä opettelemaan.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=39&t=222987