Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Arkka
Alue:Musiikin teoria ja säveltäminen
Aihe:Musikaalisuustesti
Aika:19.05.2014 12:03
faq1: Kokeilepa myös sitä testiosiota 1 (Adaptive pitch). Se on erilainen kuin nämä kolme alempaa.
Mielestäni näistä monet mittaa enemmän lähimuistia, kuin musikaalisuutta?

 
Tän muistan tehneeni joskus vuosi tai pari sitten ja silloin muistaakseni oli ~0,75 Hz. Nyt tein pari kertaa; ekalla tais olla 0,75 Hz, tokalla yrittämällä mietin, että mihin suuntaan korjaisin säveltä soitettaessa ja tuli parempi, 0,3 Hz. En tiedä sit oliko taktiikan vaihtaminen, harjoitus, nautittu kofeiini vai parempi tuuri kyseessä. Joka tapauksessa tuosta tarkemmaksi kun menee, niin menee täysin arvaamiseksi, pystyn kuvittelemaan kumpaan suuntaan vaan. Tämä ei tietenkään soittotilannetta vastaa lähellekään kun harvoin tulee vireeseen keskityttyä, eikä voi ääniä uudelleen kuunnella. Käytännössä siis soitan usein monta hertsiä epävireessä enkä mitään huomaa.
 
Mielenkiintoinen testi. Uskon, että harjoituslaji tämäkin on tiettyyn pisteeseen asti, mutta niinhän se musikaalisuus onkin. Joka tapauksessa tätä on tosiaan ehkä vaikeampi selkeästi parantaa opitulla tekniikalla, toisin kuin noita muita.
 
Tuo virekorva on muuten sikäli jännä, että se ainakin meikäläisellä tuntuu vaihtelevan aika paljon riippuen päivästä ja mielentilasta. Toinen jännä on se, että monesti tunnen olevani musikaalisempi niinä päivinä kun vire on hukassa. Sit on niitä päiviä kun tulee kuunneltua virettä sekä saundeja ja itse musa meneekin ohi.
 
Jänniä juttuja.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=39&t=222987