Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:finlanderr
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Kaapeista
Aika:15.05.2014 15:22
Laulava Kylätohtori: Vähän lisätietoja tarvittaisiin, muuten ei pysty sanomaan yhtään mitään. Esim. mikä nuppi, millaista musiikkia soitat, kotona/keikoilla, tarvitseeko roudata, onko toiveita koon, elementtimäärän yms. suhteen...
 
Onhan siinä paljon muuttujia ja jottei homma olisi liian helppoa, niin käytetty kitara, vahvistin ja pedaalit vaikuttavat todella paljon siihen, miltä mikäkin kaappi kuulostaa. Eli elementti/kaappi X:stä ei voi sanoa mitään varmaa, koska se, miltä se lopulta kuulostaa riippuu niin paljon signaaliketjun muista palikoista. Ja elementit myös, tottakai. Sekä kaapin rakenne (mm. onko suljettu, avoin, osittain avoin tai suljettava)...
 
Itse käytän 2*12" kaappia, joka 1/3 auki, mutta sen saa myös suljettua tarvittaessa. Ääntä lähtee riittävästi, toimii hyvin niin kotona, treeniksellä kuin keikallakin ja on vielä suhteellisen helppo roudattava. Särö/puhtaan soundin balanssin maksimoimiseksi käytän yhtä keraamista ja yhtä alnicoelementtiä.
 
Ja myös tila ja bändikäytössä soittokavereiden soittovehkeet vaikuttavat asiaan huomattavasti...

 
Juu siis kaipasin vain geneeristä jutustelua kaapeista. Tyyliin: Millä setillä tyypit ovat saaneet mitäkin aikaiseksi. Mun nuppi on Studiotone 20W ja musiikki muuttuu koko ajan kevyempään suuntaan. Bluesia, blues-rockia. Cleaneistakin jutuista esim flangerin / phaserin kera tykkään kovasti. Kitaroita on moneen lähtöön - yksi aktiivimikkinenkin löytyy. Eniten tulee soiteltua perus Telecasterilla. Perusvireessä yleensä.
 
Minulla ei ole mitään käsitystä siitä miten esimerkiksi avoin / umpinainen kaappi vaikuttavat soundiin. Mihin tilanteisiin yksi 12" riittää? Speakerin herkkyys mitäisi kai myös osata huomioida? Tilavuus...? Tarkoitus ei siis olisi lähteä ihan umpimähkäisesti kokeilemaan sataa eri kaappia. Studiotone on siis sekä koti, että bänditreeni-käyttöön hankittu nuppi.
 
Täällä on hyviä threadeja joistain spesifisistä aiheista, mutta kaapeista ei liene yhtäkään.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=223039