Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Tuomoo
Alue:Elektroniikka ja soitinrakennus
Aihe:Maalinpoisto soodalla
Aika:14.05.2014 23:13
joseplluissans: Äkkiseltään tulis mieleen, että hiekkapuhallus syö epätasaisesti pehmeää matskua. Kyllähän noita saarnibodyjä hiekkapujalletaan ja ihan hyvännäköstä tulee, mutta miten saada kotikonstein tasaista jälkeä?
 
Sen verran on tästä tietoa, että soodapuhallus toimii eri tavalla kuin hiekkapuhallus, eikä se kuluta pintaa ollenkaan niin kuin hiekkapuhallus. Sooda on paljon pehmeämäpää kuin hiekka, ja tuo soodapuhalluksen puhdistava vaikutus perustuu siihen, että soodan kiteet "räjähtää" kun ne iskeytyy putsattavaan pintaan, ja tuosta räjähdyksestä vapautuva energia irrottaa pinnasta lian, maalin, tms. partikkelit. Varmaan tuollakin saa esim. kitaran pinnan pilattua, jos sitä tuntitolkulla sohottaa, mutta aika turvallinen tuon pitäisi olla.
 
Itseäkin on himoittanut kyseisen laitteen hommaaminen tai rakentaminen, mutta en ole vielä saanut aikaiseksi. Kylppärin kaapit kaipaisivat puhdistusta ja uutta pintakäsittelyä, ja tottahan sitä samalla saisi tuon yhden kitarankin putsattua helposti. Omaa kokemusta laitteesta siis ei ole.
 
Minkähän verran nuo vekottimet muuten mahtavat soodaa syödä? Aika halpaa tuo kuitenkin näkyy olevan, 25kg soodasäkki on motonetissä 40€.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=31&t=222593