Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Klezberg
Alue:Aloittelijat
Aihe:ISRC-koodi masteriin??
Aika:13.05.2014 17:08   (muokattu 13.05.2014 18:20)
äskoo: Moi, pitäisi saada laitettua isrc-koodi masteroituun biisiin ja ei mitään hajua miten se toteutetaan eikä löydy haun kauttakaan.
 
voisiko joku ystävällinen neuvoa miten se tapahtuu tai laittaa jotain linkkiä mistä voisin sen oppia:)?
kiitos.
 
käyttöjärjestelmänä: Mac osx ja ohjelmana logic pro 9.

 
Niin se ISRC-koodi pannaan siihen jakeluformaattiin, esim. CD:lle ja se miten se sinne pannaan riippuu siitä formaatista, ja se laitetaan sillä ohjelmalla millä esim. se CD-master tehdään. Ihan perus-audiofaileihin, esim. WAV, ei ilman muuta voikaan laittaa sitä koodia. MP3-tiedostoihin sen koodin voi ilmeisesti lisätä omana ID3-kenttänään.
 
Eli riippuu aivan miten se biisi on menossa jakeluun. Esim. mp3:sia jakelevat firmat yleensä kai haluavat WAV-tiedoston ja sen ISRC-koodin erikseen, ja hoitavat itse sitten mp3:n teon ja sen koodin sinne.
 
Logicilla ei kai voi tehdä CD-mastereita vaan sitä varten on eri ohjelmat? Noita ID3-kenttiä voi laittaa kun tekee bounchaa mp3:ksi. Jos tosiaan on itse tekemässä sen lopullisen jakeluun menevän mp3:n.
 
PS. Eikös tästä jo joskus puhuttu http://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=2&t=220168 jossa kirjoitan mm.
 
"Lisäys: netistä löytyy tietoa, että digijakelussa ISRC-koodi lisätään tiedoston ID3-kenttään ja sen tekee yleensä jakelija. Ota siis tosiaan selvää siltä jakelijalta.

Jos kuitenkin jostain syystä homma menee niin että sinä teet sen valmiin jaeltavan mp3-tiedoston, niin siellä Bounce-ikkunassa kun valitset mp3, sitten siitä oikealta ruksaat 'write id3 tags', ja sitten klikkaat nappulaa ID3 settings, sieltä löytyy ISRC."
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=11&t=223011