Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Gabe
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Neuvoja kamoja hankkivalle
Aika:05.05.2014 13:03   (muokattu 05.05.2014 13:40)
Japiiz: Tarkoituksenani on hankkia uusi kaappi ja nuppi. Soittelen pääasiassa bluesia ja 70-luvun pink floyd -tyylistä kamaa. Menen soitinliikkeisiin testailemaan vahvistimia ja kaappeja, mutta olisi hyvä saada jotain ehdotuksia mikä merkki tai malli sopisi tuon tyyppiseen musaan. Käytän paljon phaseria ja jonkun verran chorusta sekä delayta.
 
Kitarani on Yamaha Pacifica (telecaster tyyppinen kahdella humbuckerilla) ja olisi mahtava saada syvää soundia vähän gilmour tyylisesti ja täytyy sanoa että hieno soundi on sillä gnr kitaristillakin, kostea ja syvä soundi..
 
Budjetti on että kokonaishinta pitää jäädä alle 3500 € siis kaappi ja nuppi.. Samalla voi ehdottaa hyviä phasereitä tai multiefektilaitteita alle 1000 € hintaan. Nyt on ihan paska Digitechin GNX2 -multiefekti, en suosittele sitä kellekkään. Kotivahvarina on hyvä combo Roland cube 30w.
 
Kiitos!!

 
Heh, yleensä saa maanitella ihmisiä nostamaan budjettiaan ylöspäin ja sitten kun joku on reilulla budjetilla liikkeellä meinaa pääkoppa lyödä ihan tyhjää. :)
 
Mutta mutta... jos 70-luvun Pink Floyd on se mihin aletaan tähtäämään niin esimerkiksi Hiwatt DR103 ja Stratocaster ei varmasti mene metsään. Wanhat DR103:set on aika suolaisia hinnoiltaan mutta muistaakseni tuosta on reissue versiokin saatavilla. Klooneja aiheesta löytynee myös. Efekteistä esimerkiksi Catalinbread Echorec, Anlog Man Sun Face (NKT275) ja joku hyvä Wahi auttavat varmasti. Jos taas haetaan GNR -soundia niin Marshall JCM 800 2203 / JCM 2555 Silver Jubilee + Gibson Les Paul Standard kannattaa käydä testaamassa.
 
Ja sen verran on pakko sanoa että jos olet valmis panostamaan vajaa neljä tonnia vahvistimeen niin suosittelisin lohkaisemaan siitä jonkun verran myös hyvään kitaraan. Väitän että saisit tämän hintaluokan koneesta vielä enemmän irti paremmalla kitaralla. Pacifica on kyllä hintaisekseen todella hyvä... mutta kuitenkin.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=222888