Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:nisumaka
Alue:Aloittelijat
Aihe:mixerivahvistin pfantom syötöllä 48v
Aika:20.04.2014 10:58
Mä teen pienen arvauksen, mitä alkuperäinen kirjoittaja tarkoittaa kysymyksellään. Näitä tulee silloin tällöin eteen, ihan keikoillakin, eli tätä 48V Phantomia.
 
Ottamatta kantaa tuohon 48V (jotkut Phantomit voivat olla lähellä tätä jännitetää, esim 52V, mutta ne toimii kyllä), niin puhutaan vaan Phantom syötöstä. Tällä tarkoitetaan tasavirtaa (huom TASA), josta DI-Box, konkkamikki tms saa käyttöjänniteensä (siis mikseri tavallaan korvaa pariston/laitteen oman virtalähteen).
 
Phantom syöttä EI SAA MISÄÄÄN NIMESSÄ syöttää Ribbon mikrofoneille eikä vahvistimien DI ulostuloihin. Näissä ei ole EROTUSMUUNTAJAA, joten Phantom voi rikkoa kyseisen laitteen.
 
Useissa miksereissä, varsinkin pienemmissä, on yksi Phantom päälle/pois kytkin. Eli joka kanava, jossa on XLR liitin, syöttää Phantom jännitteen mikrofonikaapeliin. Dynaamisissa mikrofoneissa käytännössä kaikissa niissä (tarkista nyt kummiskin) on erotusmuuntaja. Muuntajan läpihän ei tasavirta kulje. Tämän vuoksi dynaamisen mikrofonin voi kytkeä mikseriin (omaan kanavaansa) vaikka mikseri syöttää Phantomin dynaamiselle. Se vaan ei tee mitään. Kuten mainitsin, selvittele ensin hieman laitekohtaisesti, voiko kanavassa olla Phantom päällä. DI-boxikin toimii, jos XLR ulostulossa on muuntaja, mutta siinä voi olla niin sanottu elektroninen balansointikin, ja se ei yleensä pelaa.
Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=11&t=222646