Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Carvinen
Alue:Laulaminen
Aihe:Miltä minä oikeasti mahdan kuulostaa?
Aika:14.04.2014 18:46
Kiitos kiittämästä!
 
Minä olen tuskittellut aivan samojen asioiden kanssa kuin sinä. Olen aika monta kertaa aloittanut lauluopinnot, mutta erinäisistä syistä ne ovat jääneet aina kesken. Olen nyt 43-vuotias aloittelija. Tuo oman äänen sietäminen kuitenkin perustuu kokemukseen. Kuuntelin hiljattain erästä demoa, jossa laulan, koska parempaakaan laulajaa ei ollut saatavilla. Tulin siihen tulokseen, että olen itse säveltänyt ja sanoittanut kappaleen, eikä se laulukaan NIIN kauheaa ollut. Niinpä lakkasin haikailemasta mielestäni hyvän laulajan perään. Jos sellainen jossain on, sillä on taatusti muita kiireitä. Viisainta se on vain minunkin opetella ja niinpä olen jälleen kerran aloittanut ne tunnit.
 
Oppimista on tapahtunut, vaikka aktiivisella harrastamisella olisin ehkä saavuttanut kahdessa vuodessa se, mihin nyt on mennyt 20 vuotta.
 
Katselin juuri hiljattain Pavarottin haastattelua. Hän esitti, että kun aikansa laulaa peilin edessä ja uskoo itseensä, ennen pitkää tulee uskomuksensa arvoiseksi. En harrasta yltiöpositiivisuutta, mutta se on varma, että itseään väheksymällä ei laulussa saavuteta tuloksia. Se kilpistyy jo siihen, että laulutaito punnitaan esiintymis- ja äänitystilanteissa, eikä niissä ole mahdollisuutta antaa ujouden tai liiallisen itsekritiikin latistaa ääntään. Reippain mielin eteen päin vain!
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=37&t=222306