Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Pop Corn
Alue:Tietokoneet ja musiikkiohjelmat
Aihe:Windows 8.1 käyttäjiä?
Aika:12.04.2014 19:30
Jaava: Käytännössä meillä on win8 kanssa järjestelmä, jonka toinen puoli on win7 - startmenu. Ja toinen puoli on hiiren kanssa käytettäessä täysi susi (voit lukea käytettävyysasiantuntijoiden mielipiteitä metrosta hiiren kanssa, jos et minua usko). Microsoft teki virheen yrittäessään ympätä samaan systeemiin sekä kosketuskäyttöliittymän, että hiirikäyttöliittymän.
 
Miksi lukea toisten mielipiteitä, eikö se ole tärkeintä miltä se itsestä tuntuu? Ja ei, sinua en todella usko. Mä tein sen virheen että luin näitä "asiantuntijoiden" mielipiteitä ennen omakohtaista kokemusta, ja kerkesin tälläkin foorumilla kasia dissata koska luulin sen olevan hyvin iPadimäinen eli rajoittunut. Kokeilin itse, olin sen ensimmäisen illan hieman hukassa, mutta jo toisena iltana tajusin että tätä voi käyttää ihan niin kuin ennen, jos niin haluaa. En minäkään pääasiassa niistä uusista metrosovelluksista tykkää - ne ovat liian pelkistettyjä ja "yksinkertaisia" omaan makuuni - mutta kyllähän ne hiirellä toimivat aivan mainiosti.
 
Kasissa on kaksi puolta, se on totta. Käyttäjä voi kuitenkin valita käyttääkö ainoastaan vanhaa puolta, vanhaa ja uutta, tai uutta. Jos haluaa käyttää Windowsia perinteiseen tapaan, metrosovullukset voi uninstalloida ja niitä joita ei voi, ne voi kuitenkin poistaa näkymästä. Tällä tavalla Start menu toimii vain desktop sovellusten - start menuna.
 
Aivan rehellisesti sanottuna, ja ilman ivaa, jos väität että et pysty käyttämään kasia kuten aina ennenkin windowsia, onkohan ihan kaikki asiat muutenkaan kohdallaan, älyllisesti siis. Se on sitten toinen asia jos vain haluaa "muodikkaasti" dissata Windowsia ja Microsoftia, sehän käy kyllä.
 
Tuossa juuri kämppäkaveri kirosi, kun oli kirjoittamassa tekstiä ja vahingossa klikkasi valokuvaa, mikä automaagisesti avasi metrofulscreentilassa sen saamarin valokuvienkatseluohjelman.
 
Seriously?
 
Mulla kävi vastaava tilannen kun olin nauhoittamassa tässä kitararaitaa ja samalla kiskaisin vahvistimen virtajohdon irti. Tekevälle sattuu..
 
Mutta vakavasti puhuttuna, kerro nyt ihmeessä sille kaverille että kolmella klikkauksella saa vaihdettua sen oletusohjelman millä valokuvat aukeaa. Ja se on suunniteltu niin että kun sitä valokuvaa klikkaa niin se aukeaa. Se on sama periaate kaikissa käyttöjärjestelmissä.
 
Jostain syystä mulle on tietokoneiden kanssa paljon tärkeämpää päästä nopeasti ja helposti lopputulokseen kuin nauttia vapaudentunteesta matkalla.
 
Mä oon aina päässyt perille nopeiten kun saa itse valita tiet. Siitähän siinä vapaudessa juuri on kysymys.
 
Mä tarkoitin, että kun mä haluan tehdä asian x, mä näen suoraan, miten se tehdään. Eli järjestelmä osoittaa mulle oikean tien lopputulokseen.
 
Voi kuule ei se maailma sillä tavalla pyöri, että tietokone tietää mitä sinä nyt juuri tänään haluat ja sen sinulle opastaa. Toisaalta, ei siinä ole mitään hävettävää, että myöntää tarvitsevansa ohjeita ja opastusta, suosittelen lämpimästi tietokoneenkäytön peruskursseja. Niitä löytyy kyllä.
 
Linuxit on tasan sitä, millaista graafista käyttöliittymää käyttää. Niitä on aika paljon erilaisia, ja jos haluaa, linuxeilla ja maceillä on oikein toimiva terminaali, johon voi kirjoittaa haluamansa komennot. Mä usein teen ihan kansioiden järjestelyä komentorivillä, koska kirjoitan nopeammin kuin raahaan kansioita ympäriinsä ikkunoiden välillä.
 
Niinpä. Vapaus valita, siitähän mä olen puhunut. Linux tarjoaa lähes rajatonta vapautta, Windows rajoittaa jonkun verran vapautta, mutta Mac on lähes totaalinen hiekkalaatikko. Se mihin minä alunperin Linuxissa ihastuin oli nimenomaan ihastuttavan tehokas komentorivin (tai shellin) käyttö ja sen soveltaminen. On tuota shelliskriptien tekoa tullut jonkin verran harrastettua. Windowsin prompti oli ennen varsin rajoittunut, tämä nykyinen Windowsin PowerShell on jopa monipuolisempi mitä Linuxin vastaava, koska siinä pystyy komentojen lisäksi käyttämään dll-kirjastojen toimintoja. En siihen kauheasti ole ehtinyt perehtyä, sen verran tuossa taannoin pikaisesti kokeilin että sain sen puhumaan web-sivujen sisältöä.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=33&t=222591