Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:LesPaul70
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Tarvittaisiin kommenteja ja vinkkejä tähän pakettiin
Aika:09.04.2014 12:13   (muokattu 09.04.2014 12:14)
Tää on tää ikuinen vääntö, kannattaako alussa panostaa pelimerkit mieluummin mahdollisimman hyvään kitaraan vai mahdollisimman hyvään vahvistimeen.
 
Pro kitaraan satsaaminen: Huonon kitaran soittaminen ja säätäminen on yhtä tappelemista, joka etenkin aloittelijoilla voi tappaa innostuksen heti alkuunsa. Hyvä kitara sen sijaan inspiroi soittamista ja voi kulkea mukana loppuelämän isommissakin ympyröissä. Vahvistimeen satsaaminen alkuvaiheessa sen sijaan voi olla vähän turhaa, jos ei vielä ole edes bändiä tai muuten vain soittelee kotioloissa.
 
Sitten taas toisaalta: Kyllä budjettihintaluokastakin löytyy, etenkin käytettynä, aivan käypäisiä kitaroita, jotka varsinkin aloittelijan näpeissä kuulostavat ihan samanlaiselta kuin vähän kalliimmatkin. Vahvistimissa ja niiden soundin perusluonteessa sen sijaan onkin jo sen verran dramaattisempia eroja, että ne kuulee helposti, vaikka olisi ihan aloittelija kyseessä. Täytyy myös muistaa, että ketju on yhtä vahva kuin sen heikoin lenkki. Mitä järkeä panostaa ammattitason kitaraan, jos sitten ostaa jonkin pienen trankkupurkin, jonka läpi kaikki kitarat kuulostavat aivan samanlaiselta? Vähän kuin laittaisi formula-autoon pikku-Fiatin moottorin.
 
Jos tuon budjetin suurin piirtein puolittaisi kitaran ja vahvarin kesken, alkaisi löytyä oikein hyvätasoisia keskihintaisia vaihtoehtoja, etenkin Torin tämänhetkisessä tilanteessa. Ja jos käytettynä hankkii, kitaran säädötkin voivat olla jo valmiiksi kohdallaan.
 
Jos kuitenkin haluat panostaa nyt kitaraan, ottaisin kuitenkin itse mieluummin jonkin pienen yksinkertaisen putkikombon kuin Rolandin. Ihan henk.koht. mieltymyksenä vain. Jos siihen sitten kaipaa soundeihin vaihtelua ja efektejä, jokin halpa mallinnuslaite väliin.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=222561